DUURZAAM

Outfit Inspo // 3 x ARMEDANGELS

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 000

Een jaar geleden gooide ik het shoproer drastisch om. Ik wilde niet meer dat mensen onder schrijnende omstandigheden moeten werken, omdat ik het liefst zo veel en goedkoop mogelijke kleding wil. Ik wilde niet meer meewerken aan de fast fashion industrie. Deze unconscious shopping queen werd een fair fashion lover. Sindsdien koop ik alleen nog maar kleding van eerlijke merken. Omdat deze logischerwijs wat prijziger is (door de normále lonen en arbeidsomstandigheden), mix ik deze met tweedehands kleren. Free green karmapoints voor de grondstoffenbesparing, omdat kleding wordt gedragen die anders in de afvalbak belandt!

Ik kocht voor deze LOTW een witte basic blouse van het eerlijke merk ARMEDANGELS (€ 79,95) en voor hetzelfde bedrag tweedehands kleding, zodat ik drie (!) verschillende outfits kon maken.

The Armed Hippie

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 001

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 002

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 003

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 004

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 005

Blouse // ARMEDANGELS

Broek, sjaaltje, ketting // Appel & Ei

The Armed Forester

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 006

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 007

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 008

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 009

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 010

Blouse // ARMEDANGELS

Rok, vest, ketting // Appel & Ei

The Armed Black Sheep

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 011

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 012

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 013

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 014

Look of the Week Fair Fashion ARMEDANGELS 015

High heels, rok, jas, ketting // Appel & Ei

Deze mooie tweedehandskledingwinkel heeft inmiddels zeven filialen in Nederland. Voor de inrichting wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van sloophout en andere gerecyclede materialen. En maar meteen alle vooroordelen overboord: de winkels zijn licht, hebben ruime paskamers en schone kleding die niet ouder is dan drie seizoenen.

Blouse // ARMEDANGELS

Dit Duitse merk heeft zichzelf als doel gesteld het meest eerlijke kledingmerk ter wereld te worden. Ze willen meehelpen een einde te maken aan de misstanden in de kledingindustrie door Indiase katoenboeren een goed salaris te geven. Ook steunt ARMEDANGELS de boeren bij het overgaan op biologische landbouw, waardoor geen schadelijke chemicaliën meer in het drinkwater terechtkomen. En niet onbelangrijk: ze vinden het ontwerp net zo belangrijk als duurzaamheid. Alleen maar hartjes voor dit merk!

Bril // Ace & Tate

En als bonus: mijn bril van Ace & Tate! Dit Amsterdamse merk maakt gebruik van natuurlijke bronnen als katoen en houtvezels. De ‘Black Is The New Green’ collectie bevat monturen van 100 % biologisch afbreekbaar acetaat (it’s all in the name!). Er zijn meerdere verkooppunten, maar het allerleukste is om een montuur uit te zoeken in hun eigen schattige Amsterdamse pandje aan de Van Woustraat.

Welke outfit vind jij het mooist?