ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Outfit Inspo // Van oma’s zolder

Meerdere malen heb ik al aangegeven dat de grootste verzamelaar die ik ken, mijn oma, voor de tofste stukken in mijn kledingkast zorgt. Ook deze week laat ik weer zien dat je er prima (misschien juist creatiever) uit kan zien als je voor tweedehands gaat.

img_0698.jpeg

Look of the Week Van oma's zolder - 4

Look of the Week Van oma's zolder - 5

Look of the Week Van oma's zolder - 1

Look of the Week Van oma's zolder - 7

Look of the Week Van oma's zolder - 6

Blouse & Rok // Van oma’s zolder

Misschien heb jij ook wel een familielid waar je kleding van mag hebben. Mijn zus en oma zijn trouwe partners in het vullen van een goedgevulde, creatieve kledingkast waardoor ik de inner hippie in mij kan uiten.

Schoenen // Sacha Shoes

Als ik deze pagina van Sacha mag geloven, wordt er bij hun flink geïnvesteerd in verantwoord ondernemen. Ik vind het op het gebied van schoenen overigens heel moeilijk om eerlijk geproduceerde exemplaren te vinden en tweedehands schoenen zijn vaak al dusdanig gevormd dat het niet lekker zit. Ik ben erg blij met deze boots, en ben sowieso nog vaak naar Sacha aan het kijken omdat ik weg ben van hun bohemien designs. Mocht jij meer info hebben over verantwoorde schoenenmerken, let me know!

Oorbellen // Riverstones

Toen ik nog evenementen organiseerde, was Riverstones er eigenlijk altijd bij. Ik ken Ronja, de eigenaresse, als geen ander en weet hoeveel liefde en passie ze stopt in haar merk. Dat kun je ook zien aan het resultaat dat ze inmiddels heeft geboekt. Haar sieraden zijn te gek.

Ring // IXIA La Alkemista

De slangenring heb ik gekocht op de Las Dalias Markt op Ibiza. De eigenaar maakt al zijn sieraden zelf.

Armband // Casa Bali

Deze te gekke bohemian interieur webshop heeft ook sieraden! En niet zomaar sieraden: dit is een Akar Bahar armband. Dit is een plant die uit zee wordt gehaald in de vorm van een struikje. Nadat de mooiste stronken uitgezocht zijn, worden deze onder verhitting gebogen tot armbanden. Geen enkele armband is dan ook hetzelfde en hebben elk een bijzondere vorm. De armband staat bekend om haar mystieke kracht, hij wordt gedragen voor het ontvangen van geluk en bescherming. Het zou helpen tegen reuma en gewrichtspijnen, maar ook om de ware liefde aan te trekken en bescherming te bieden tegen al het kwade. Moeders geven de Akar Bahar ook een plekje in de draagzak of in het bedje van hun baby. Het zou direct een kalmerende werking hebben op gespannen baby’s en zorgen voor een goede nachtrust.

Hoed // Brixton

Eerder schreef ik al over dit toffe merk en mijn hoedenverslaving. Als ik ergens graag geld aan uitgeef, zijn het namelijk kwalitatief mooie hoeden. Elk product van Brixton wordt met zorg vervaardigd en dat voel je zodra je een hoed van dit merk op je hoofd zet. Het merk is opgericht door drie vrienden die hun lifestyle wilden overbrengen door middel van unieke producten. Ze halen hun inspiratie uit surfen, skateboarden, muziek en cultuur en vernoemden hun merk naar een bruisende wijk in Zuid-Londen. De ontwerpen van Brixton zijn strak en tijdloos. Ik weet niet hoe fair het merk is, want daar wordt niet veel over gecommuniceerd. Daarom heb ik bij Rank a Brand aangevraagd of zij dit kunnen uitzoeken.

PS Ik zal de volgende keer m’n kleding weer netjes strijken! *oeps* Welkom, chaos hippie.