ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Outfit Inspo // Vintage Holidays

De tijd van de feestdagen brengt bij de meesten van ons op een andere manier een gekke habit naar voren: we krijgen zin om een nieuw outfitje te scoren. Waarom is dat? Laten we het maar de schuld geven aan de commercie. Ook ik had dit jaar zin in een nieuw outfitje, maar dan natuurlijk wel volgens mijn standaard: ik koop namelijk alles fair óf tweedehands. Dit kerstige outfitje is dan ook bedoeld ter inspiratie voor jou dit jaar: laat je niet gek maken door de grote ketens, kies voor een origineel outfitje en kijk uit naar een middagje vintage shopping. I love it!

Vintage Holidays - 1

Vintage Holidays - 3

Vintage Holidays - 2

Vintage Holidays - 5

Vintage Holidays - 4

Rok // Kiloshop Amsterdam (Waterlooplein)

Ultiem blij werd ik van de mosterdgele rok, die ik vond bij de Kiloshop op het Waterlooplein in Amsterdam. (Sowieso word ik blij van die winkel.) Het is precies mijn maat en ik vind de kleur heerlijk herfstig. Perfect om feestelijk, doch netjes, te kunnen dragen!

Top // Oma’s zolder

Tja, dit geloof je misschien niet, maar die komt uit een oude stoffige doos van oma’s zolder. Mijn oma verzamelde alle oude kleren van vriendjes en vriendinnetjes en hield dat (veeeeel te) lang. Deze zomer moesten mijn opa en oma verhuizen, dus werd het tijd voor een bijzonder grote opruiming. Daar heb ik tussen alle oude dozen gesnuffeld en weer flink veel kleding uitgehaald die ik veel te leuk vond om af te staan. Waaronder deze top.

Hakken // ZARA

De hakken zijn van de ZARA en *geloof ik* al zo’n 8 jaar oud. Ik draag ze weinig, maar voor de feestdagen of een ander event maak ik graag een uitzondering. Toch ooit een “duurzame” keuze geweest.

Sieraden // Overal & Nergens

Soms ben ik een grote pop waar iedereen maar sieraden naar gooit. Ze komen uit het buitenland, van de familie of van een vriend: noem het maar op. Inmiddels een doos vol. De ring heb ik van mijn andere oma geërfd en is het ene moment paars en het andere moment groen. (Net zo wispelturig als ikzelf soms kan zijn.) Ik probeer mezelf eraan te herinneren altijd een sieraad van haar te dragen tijdens de feestdagen. Het armbandje en andere ringetje heb ik gekocht bij Topshop, de ketting heb ik gekregen van iemand. (Ik weet dus niet eens meer zeker van wie – sorry als je dit leest!)

Behalve m’n lijkbleke gezichtje word ik dolgelukkig van een outfit als dit voor de feestdagen.

Ga jij deze feestdagen ook een bewuste keuze maken?