HOTSPOTS

Festival Guide // Utopia vind je bij Magneet Festival

Afgelopen zondag nam ik deel aan Magneet Festival, en het voelde werkelijk als een bezoekje aan Utopia op deze zandvlakte in Amsterdam Oost. Je leest het goed, ‘ik nam deel aan’, want bij Magneet geldt: there are no spectators, only participators! De utopische sfeer komt, mijns inziens, door vier belangrijke ingrediënten die dag:

1. Mijn festival-vriendinnetje/wing woman. Want, geluksmomentjes moeten gedeeld worden; al kan dat overigens ook prima met alle andere deelnemers bij Magneet. Zo begonnen we de dag met zijn tweeën, maar na de magie van Nina Hagen eindigde we de dag met onze nieuwe vrienden uit België. Zittend om het kampvuur, singing Kumbaya (naja onze versie van Kumbaya, lees; I’m Yours van Jason Mraz, ondersteund op de gitaar door ‘onze Belg’). Een kampvuur i.c.m. gitaarspelende jongens mag eigenlijk sowieso niet ontbreken in Utopia.

2. Het weer. Cliché als altijd, maar wat was het genieten in deze onverwachte zonnestralen en tropische (na-)zomerse temperaturen. Zon en zand hebben nou eenmaal een onbeschrijfelijke aantrekkingskracht. Het was heerlijk om iedereen op blote voeten, en in de meest kleurige en zwierige outfits te zien rondlopen. Vrijheid ten top!

3. Uiteraard het principe achter Magneet; “een evenement waarbij bezoekers via een co-creatie-internetplatform eigen creatieve ideeën kunnen indienen en daarmee de mogelijkheid creëren om zelf inhoud aan het festival te geven”. Wat een gaaf inititatief is dat. Het resulteert in een plek vol inspiratie, waar al je zintuigen geprikkeld worden.

4. En last but not leastCatuma! Ons overheerlijke festival drankje afgelopen zondag. Op de Aziatische website wordt het drankje als volgt omschreven ‘energizer, sexual enhancer, humor pusher, aphrodisiac, mind and body stimulator‘. Tja, dat zegt voldoende lijkt me; Utopia in een flesje! Ik vind overigens wel dat het meisje achter de bar ons wel even had mogen waarschuwen voor de uitwerking van deze gelukselixer, maar bij deze zijn jullie in ieder geval vast op je hoede.

Ik ‘nam deel aan’ en werd dus ook ‘participator’; terwijl ik heerlijk van mijn zoveelste Catuma aan het genieten was, half loungend op een te relaxte bank bij het (nog niet aangestoken) kampvuur, werd ik opeens ‘belaagd’ door een groep van zo’n 25 mannen, vrouwen en kinderen (zie foto boven); mijn in survival-outfits gekleedde belagers ‘kwamen in vrede’, maar gooiden wel een groot net over me heen en riepen ‘we hebben het hippie-meisje gevangen’! Het opperhoofd bevrijdde me uit het net, gaf de groep het bevel om mij te knuffelen en stelde hen daarbij gerust; ‘hippies houden van knuffelen’ (tja, daar kon ik dan weer weinig tegen in brengen). Een traditionele ruilactie, wat vragen over vrije liefde, de opdracht om een hippiedansje voor te doen (zie foto beneden) en een laatste grouphug verder, sloop de groep vervolgens weg naar een volgend ‘slachtoffer’, mij achterlatend met een lach van oor tot oor; dát doet Magneet met je!

Aankomend weekend is het afsluitende weekend op het Zeeburgereiland; ingrediënt 2 kan ik niet beloven, maar neem je vrienden mee, bestel een Catuma en het wordt ongetwijfeld betoverend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.