ETEN

Recept: Lunch // Pittige coleslaw met zalm

Featured

Een snelle en gezonde hap, dat is makkelijker dan je denkt. Ik hoor mensen om mij heen wel eens zeggen dat ze niet voor me durven te koken, omdat ik altijd zulke kunstwerkjes maak. Ik eet echt niet elke dag speciaal of culinair hoor :)! Ik wok heel vaak gewoon wat groenten, doe er hete saus overheen en top het af met wat gemengde nootjes. Dit gerecht is net zo snel en makkelijk. Wel iets minder gezond door de toevoeging van mayonaise – I love it –  maar af en toe wat extra vet op je bord is helemaal niet erg. Kies net zoals ik voor goede biologische mayonaise van de Marqt of haal een lekkere bij een traiteur/delicatessenwinkel. Hoe maak je dit heerlijke bordje coleslaw met zalm? Je hebt er niet veel voor nodig (het recept is voor 2 personen):

  • 1/2 Witte kool 
  • 1/2 Rode kool
  • 100 gram Wortels
  • 2 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Zalmmoot

Snijd de witte kool, rode kool en de worteltjes in kleine stukjes. Meng hier de sambal en de mayonaise doorheen en zet het even in de koelkast. Bak in een beetje roomboter of kokosolie de zalm binnen 3 minuutjes gaar. Voeg eventueel wat komkommer of peterselie toe voor de kleur. Klaar!

Zie je? Helemaal niet zo culinair of ingewikkeld. Wel heel lekker! Eet smakelijk :).

Wil je op de hoogte blijven van mijn recepten en tips? Volg me dan op Instagram, volg mijn RAW Pinterest Board of bezoek mijn foodblog. Bekijk al mijn recepten voor Moderne Hippies hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.