HOTSPOTS

Fijn Plekje // MARIE-STELLA-MARIS Archives in Amsterdam

20140522-095849.jpg

Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd voor de winkelopening MARIE-STELLA-MARIS Archives. Het bedrijf staat bekend om zijn drinkwater dat bijdraagt aan een goed doel. Maar een shop openen met alleen maar water…? Ik was nieuwsgierig en nam een kijkje.

MARIE-STELLA-MARIS heeft al vanaf het begin mijn interesse gewekt. Mede door het steunen van een goed doel, maar ook wegens de duurzaamheid. Zo worden de flessen lokaal gebotteld, om transport over lange afstanden en daarmee de belasting op het milieu te beperken. Wanneer je MARIE-STELLA-MARIS water drinkt, deel je water. Per fles komt namelijk 15 procent van de brutowinst ten goede aan drinkwaterprojecten. “Samen zijn we groot en kunnen we veel meer bereiken dan alleen”, aldus het merk. Op deze manier wil MARIE-STELLA-MARIS gezamenlijk een wezenlijke bijdrage leveren aan schoon drinkwater voor iedereen, overal. De bijdrage van elke fles die op dit moment verkocht wordt, komt ten goede aan het project in Mweteni, Tanzania. Bij de realisatie van dit project kunnen circa 1900 mensen rekenen op verbeterde toegang tot schoon drinkwater.

20140522-101225.jpg

20140522-101219.jpg

Tot mijn vreugd ontdekte ik dat zij een lijn care-producten lanceerde: voor zowel skin-, body-, hair- als home. Slimme zet! De lijn, met ruim 120 producten voor zowel beauty als home, werd gelanceerd in een leuke cornershop in Amsterdam. Er stonden zeepjes, oliën, scrubs en andere heerlijke producten die je voor je huid en haar kunt gebruiken. Er worden biologische ingrediënten in gebruikt, zoals kokosnootolie, lavendel, zoete amandelolie en citroengras. Er worden geen ingrediënten gebruikt zoals TEA, DEA, Petro Chemicals, kleurstoffen en lauryl sulphate. Ook van deze producten zal een deel van de opbrengst gaan naar schoon drinkwater in landen waar deze basisvoorziening niet vanzelfsprekend is.

De gloednieuwe MARIE-STELLA-MARIS Archives winkel in Amsterdam is een echte aanrader; Niet alleen vind je er de complete care-lijn, maar je kunt er in het gezellige souterrain ook terecht voor een watertje, koffie op een kop thee.

20140522-101206.jpg

Ik kreeg een goodiebag mee met de lavendel body butter en een lichaamscrub voor onder de douche. Natuurlijk heb ik deze beiden even getest en ik vond ze werkelijk heerlijk! Mijn huid is weer klaar voor de zomer!

20140522-101213.jpg

De winkel is vanaf nu geopend op de Keizergracht 357 te Amsterdam. Bekijk meer foto’s van de shop en de openingstijden op de site. Online shoppers kunnen terecht in de nieuwe MARIE-STELLA-MARIS webshop. Ter introductie van de nieuwe care lijn en de lancering van webshop rekent MARIE-STELLA-MARIS de eerste maand (tot 17 juni) géén verzendkosten voor online bestellingen binnen de Benelux.

Daarnaast is Skins Cosmetics de lanceringspartner; een groot deel van de producten is dan ook verkrijgbaar in de Skins Cosmetics winkel in het Conservatorium Hotel Amsterdam en skins.nl.

Het mineraalwater is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, C1000 en Plus supermarkten en bij een groot aantal BP-tankstations. Er zijn twee verschillende formaten te koop: een 1L fles voor €0,59 en een 0,5L fles voor onderweg voor €0,39. Meer informatie? Kijk op www.marie-stella-maris.com.

Liefs, Elke