HOTSPOTS

Fijn Plekje // Marqt (R’dam)

marqt rotterdam

Sinds vorige week donderdag is Rotterdam weer een parel rijker. De duurzame supermarkt Marqt, waar Marte al eens eerder over schreef, is vanaf nu ook te vinden op de Binnenrotte 77. Als je er nog nooit bent geweest, stap vandaag dan op de fiets! Kijk even of er één in de buurt te vinden is, hier vind je alle winkels en openingstijden.

Massaproductie & plofkippen vs. echt eten
De laatste tijd lijken mensen zich steeds meer te gaan realiseren dat er iets moet veranderen in het eetpatroon van de huidige ‘moderne mens’. Massaproductie en plofkippen zijn regelmatig in het nieuws. Hebben we nu echt elke dag vlees nodig? Willen we kippenvlees eten dat is geïnjecteerd met hormonen welke ervoor zorgen dat zij zo zwaar worden dat ze bijna niet meer op hun eigen poten kunnen staan (*plof*)? Moeten insecten die van onze groente snoepen nu echt bestreden worden met chemicaliën?  Zeg nu zelf, waar zijn we mee bezig?

Dit filmpje illustreert al deze vraagstukken perfect.

Terug naar de basis
Even een stapje terug met z’n allen, wat mij betreft. Minder vlees, minder bewerkt, meer seizoensgroenten, meer lokaal voedsel. En gelukkig poppen initiatieven als Marqt & Uit je eigen stad als paddenstoelen uit de grond. Zoals Marqt het zelf als geen ander kan samenvatten:

Marqt is de plaats waar het allemaal bij elkaar komt. Andere ideeën over wat we eten. Respect voor natuur, dieren en mensen. Producten die met passie en verantwoordelijkheid worden gemaakt en waar een eerlijke prijs voor wordt betaald. Eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft. Echt eten.

En natuurlijk is het duurder als je kiest voor biologisch. Maar je hoeft ook niet drastisch over te stappen op alleen biologisch. Ga na welke groenten en welk fruit er bij de normale supermarkt uit Nederland komen, en koop de rest bijvoorbeeld biologisch. Biologisch vlees is een stuk duurder, maar zoveel lekkerder! En heb je nu echt elke dag vlees nodig? Het is gewoon een kwestie van keuzes maken. En volgens mij kunnen mijn mede moderne hippies dat best goed.

Wat vind je bij Marqt:
– lokale groenten en fruit
– verse vis direct van de visafslag
– vlees van Hollandse veehouders
– groenten en fruit van lokale telers
– lekkere biologische boerenkazen
– bijzonder brood dat in de winkel wordt gebakken
– verse maaltijden, die dagelijks worden bereid
– een ruim assortiment duurzame kruidenierswaren.

In Rotterdam is de Marqt Binnenrotte elke dag geopend van 09.00 tot 20.00, behalve op zondag dan zijn ze van 12.00 tot 18.00 open. Volgende week donderdag 1 november gaat de tweede vestiging in Rotterdam open, in Hillegersberg, aan de Bergse Dorpsstraat 103.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.