DAGBOEK, REIZEN

De wanderlust-ziekte, ultieme vrijheid en meer

Hi!

Ik heb een probleem. Ik lijd aan de wanderlust-ziekte.

wanderlust--large-msg-132647107444

Ik hecht me enorm aan mijn familie, ik kan niet leven zonder mijn beste vrienden, en ik begon zowaar een beetje te wennen aan het Nederlandse klimaat. Maar hoe fijn mijn leven in Nederland ook is, ik wil altijd naar het buitenland. Sinds ik in 2012 ben afgestudeerd, heb ik een kort jaar gewerkt om geld te verdienen. Nu, als een echte hippie, kan ik mijn plannen op het allerlaatste moment wijzigen, en doen waar ik op dat moment zin in heb. Dat betekent dat ik dus echt zo vrij ben als een vogel. Niets of niemand houdt me in Nederland tegen.

Inmiddels heb ik de gelegenheid om te rapporteren over mijn reizen. De komende tijd zullen de plekken, gebeurtenissen en mensen centraal staan van de afgelopen twee maanden, zal ik de leukste hippie hotspots, hartverscheurende verhalen en inspirerende interviews met jullie delen, en neem ik jullie mee naar de plekken waar ik dat moment ben.

Nu, even voor de feiten: wat heb ik al gedaan?

Ik ben inmiddels door Jamaica, Costa Rica en Cuba gereisd. Via Instagram @ModerneHippies hield en houd ik een visueel dagboek bij. Om je daar een idee van te geven:

Maar binnenkort volgt nog veel meer…

Waar ben ik nu?

Momenteel bevind ik me door persoonlijke omstandigheden weer enkele weken in Nederland, maar probeer ik plannen te maken voor maart en april. Ik ben zo vrij om te doen en laten wat ik wil, dat ik eigenlijk nog geen idee heb wat m’n volgende bestemming wordt. Ik zou kunnen gaan backpacken door Europa, eindelijk eens ontdekken hoe het is om te couchsurfen, een lastminute kunnen boeken naar Indonesië om een maand yoga te oefenen, een taalcursus Spaans te gaan doen omdat ik terug wil naar Midden- en Zuid-Amerika… Zeg het maar. Ik kom er niet over uit. Heb jij een top locatie in het buitenland waar ik naartoe kan? Laat het me weten. Ik kan zo vertrekken en morgen voor je deur staan.

Tips zijn daarom overigens altijd welkom.

PS Mocht ik een dag, een week, of langer geen foto’s uploaden, dan ben ik me waarschijnlijk gek aan het hiken om het puntje van de berg te bereiken, lig ik de hele dag in de zee zonder telefoon in de buurt of is de internetverbinding zo traag dat foto’s uploaden niet lukt. Tja, het harde leven van de reiziger…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.