DAGBOEK

De Ik-Hou-Van-Meuk Tag

Een tag? Wát is een “tag”?

Dat was wat ik me een paar maanden geleden afvroeg. Opeens zag ik op allerlei persoonlijke blogs zogezegde “tags” voorbij komen. Het zijn vragenlijstjes die de blogger beantwoordt, waardoor je gelijk de persoon wat beter leert kennen achter alle stukjes die je leest. Leuk! Vind ik.

En ik ben laat met dit soort dingen. Net zo goed dat ik eigenlijk pas sinds deze week echt Bloglovin’ heb ontdekt. Een website waarmee je super overzichtelijk blogs en websites kan volgen en waarvan de app ook enorm fijn is om alles bij te kunnen houden. Ik weet dat ik spuit 11 ben, maar dat zal wel door m’n leeftijd komen. Ik raad al mijn leeftijdgenoten de site en zeker de app aan!

Aangezien ik m’n gezicht wat meer wil laten zien, dacht ik: laat ik nou ook eens zo’n tag invullen! Moderne Hippies blijft toch m’n tijdschriftje waar ik gewoon kan schrijven en doen waar ik zin in heb. En dit vind ik wel heul leuk! Misschien zitten jullie er totáál niet op te wachten, maar het leuk mij dus wel grappig. Ik vond de Ik-Hou-Van-Meuk Tag van Ooh La Lau zo leuk, dat ik jullie hier vandaag mee ga lastigvallen.

Ik kan me namelijk te goed identificeren met meuk. Ik liep op m’n tiende al te snuffelen tussen de oude jurkjes van de overleden vriendinnen van m’n oma (of klinkt dat heel cru?) en werd hysterisch gelukkig van de jaarlijkse rommelmarkt op (toen nog) Koninginnedag. Dit weet men van mij, dus ik krijg ook nog eens veel meuk in m’n handen geduwd als ik er niet om vraag. M’n interieur bestaat wel uit een goede mix van modern spul, design, vondsten van m’n reizen en.. meuk. Off we go:

Hoe vaak ga je naar de kringloop? 

Dat varieert enorm. Als ik op zoek ben naar iets, kijk ik bijna iedere dag op Marktplaats. Maar als ik niets zoek, kijk ik soms ook maanden niet. Ik probeer een keer per 3/4 maanden naar de IJ-hallen in Amsterdam te gaan (woehoe, iedere maand Koningsdag!). Daarnaast bezoek ik enorm graag de kringloopwinkel als ik m’n ouders opzoek in Bodegraven.

Wat is je favoriete kringloop? 

’t Ouwe Pakhuis in Bodegraven. Enorm klein, enorm schattig, super aangenaam sfeertje, terechte prijzen. Er zijn meerdere kringloopwinkels in Bodegraven (verbazingwekkend veel voor de grootte van het dorp) maar ’t Ouwe Pakhuis is absoluut mijn favoriet. Ik neem eigenlijk altijd wel iets mee.

Wat is je grootste tweedehands aankoop? 

Ik heb veel grote tweedehands meuk in m’n huis staan. M’n witte tafel (die ik nog steeds vaak als ondergrond gebruik voor foto’s voor deze site) die zo mooi bladert komt van Marktplaats en is denk ik het grootste. Onlangs kocht ik ook een retro gasfornuis van ATAG via Marktplaats, dat is ook wel een massive en zwaar ding.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots? 

Enorm lastig, want ik ben heel trots op een heleboel tweedehandsspullen in m’n huis.

    • De kratten waar ik ons TV-meubel van heb gemaakt stonden in de tuin van m’n vriendje z’n vorige huis;
    • De oude reiskoffer met allerlei opdrukken die ik in de IJ-hallen op de kop heb getikt, waar m’n boeken nu in zitten;
    • De kast in de gang was van m’n oma. Ik heb er een paar dagen over gedaan om het lompe ding te verven. Hij is wel cool!
    • Ik werk achter de enorm oude tafel van de opa van m’n vriendje (die opa zelf heeft gemaakt).
    • Ook vind ik veel op straat: zo staat er een toffe ladder naast m’n bank, die tegenover m’n huis bij het grofvuil stond;
Not That Kind Of Girl Lena Dunham Recensie
De ladder in de woonkamer met boekjes en andere freubeltjes. De Delfts Blauwe vaas komt natuurlijk ook van een rommelmarkt.

Allemaal meubileur met een ziel! Maar, once again, als we het hebben over een echte aankoop dan wint de retro gasfornuis van ATAG het toch wel echt.

Show hier je ‘trots’ : 

Ik hou van meuk Tag
Ons geweldige gasfornuis!

En het verhaal maakt het ook helemaal af. Toen ik ‘m ophaalde (in een prachtige omgeving in het zuiden van het land) was de man van wie ik ‘m kocht enorm enthousiast dat ík er zo blij van werd. Het gasfornuis was van zijn moeder geweest en stond in een fantastisch sprookjeshuis. Hij gaf me zelfs nog 10 euro korting (en daarom mocht ik ‘m meenemen voor 20 euro), omdat ik er zo blij mee was. Ik kreeg er ook twee boekjes bij: een uitleg over het gasfornuis en allerlei recepten (uit de jaren ’50). Hij vertelde me dat z’n moeder de lekkerste appeltaarten in de oven maakte (nu ik nog). Ik heb het gevoel dat de vrouw van het gasfornuis een enorm lief dametje was en het voelt ergens goed dat ik er nu voor mag zorgen.

Wat was het beste koopje ooit? 

Het is eigenlijk geen koopje als je het gratis hebt gekregen, hè? Toch is dit de beste “koop” ever: ik liep een jaar geleden bij de IJ-hallen en zag deze lamp. Ik wilde ‘m wel kopen, maar hij had geen bedrading en was eigenlijk gewoon stuk. De man achter de kraam zei: “ach, neem maar mee hoor… Je moet ‘m alleen wel zelf maken!”. Dat beloofde nog een hele kunst te worden, want hoe the hell doe je dat? Ik kocht de benodigdheden en was een zondagmiddag echt aan het klussen geslagen. Na een paar uur deed ‘ie het en nog steeds is het de trots in onze woonkamer.

Tv Meubel + Zelfgemaakte lamp
De lamp met de zelfgemaakte TV-meubel van kratjes.

Wat was je slechtste koop ooit? 

Ik weet niet of het slecht is, maar ik ben soms al aan het “sparen” voor een grote-mensen-huis waardoor ik een doos vol meuk heb dat ik nog niet kwijt kan. Zo kocht ik bij ’t Ouwe Pakhuis drie deurklinken die ik geweldig vond. Allemaal retro en anders. Ik kan ze in ons huurhuis niet installeren, dus wachten dit soort dingen braaf in een doos. Die doos wordt alsmaar voller en voller. Echt meuk dus. M’n vriendje wordt er vooral dolgelukkig van…

Schijnbaar is een tag niet compleet als je niet andere bloggers tagt, maar hoeveel en of dit nou een competitie is snap ik niet helemaal (ik ben er nog nieuw in hè). Ik tag in ieder geval bij deze: Rachel van De Huismuts, Laura van What About Her en Kim van New Stories. Meiden die allemaal niet ’taggen’ en gelukkig dus net zulke noobs zijn als ik. ALSJEBLIEFT!

Je mag ‘m als blogger dus altijd overnemen, zolang je maar vermeld dat ‘ie van Ooh La Lau is.

Vind je het leuk als ik dit soort tags vaker zou invullen of denk je: hier zit ik dus totaaaal niet op te wachten? Laat een reactie achter! En dat kan tegenwoordig ook weer met een ‘normaal’ systeem! Vind ik leuk!! 😀

// volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.