DAGBOEK

Verbeter de Wereld // GIF A COMPLIMENT

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Let Love rule

Soms kan ik er niet helemaal bij; ik ben drie jaar geleden de website www.modernehippies.nl begonnen om inspiratie, positiviteit en vrolijkheid over te brengen, mensen bij elkaar te brengen met nuchtere en ‘moderne’ idealen, dromen en wensen, en toch hebben mensen inmiddels altijd wel wat te zeiken. Er is áltijd wel wat, er is altijd wel iemand met negatief commentaar. En daar heb ik het afgelopen jaar, een jaar van een enorme groei, heel erg mee om moeten leren gaan. Zeker omdat er allerlei mensen in aanraking met Moderne Hippies kwamen, maar mij als persoon totaal niet kenden. En helemaal niet wisten dat ik hier al 3 jaar mijn hart en ziel in steek…

Dat is moeilijk voor mij, omdat ik oprecht iets probeer neer te zetten wat de wereld een beetje mooier, een beetje leuker, maakt. Het kost me flink wat dagen om die negativiteit te verwerken. En dat kan best zwaar zijn!

Zeker als je als blogger in het “bloggerwereldje” zit, merk je dat iedere blogger met een beetje bereik hier problemen mee heeft – wat voor onderwerp ze ook behandelen. Iedere blogger is begonnen om een bepaalde passie te delen. En opeens zijn daar de mensen die, gewoon omdat ze het leuk vinden, je uitschelden, je bekritiseren, je pesten? Zo flauw, en zo makkelijk: zéker online. Ik vraag me soms af of we niet gewoon een goed gesprek zouden hebben als we tegenover elkaar zouden zitten.

Maar waarom ik dit nu eigenlijk allemaal zeg? Omdat het vandaag GIF A COMPLIMENT dag is. Via www.GIFacompliment.nl kunnen jongeren elkaar een leuk, grappig en positief bericht sturen in de vorm van een gepersonaliseerd GIF’je. Deze dag heeft als doel zoveel mogelijk jongeren te motiveren om een compliment te delen en samen te zorgen voor een online golf van positiviteit.

En ik ben wel voorstander van een beetje meer positiviteit online. Stuur je GIF’je naar iemand die het verdient. Je vriendje, een vriendin of je zus. Of misschien juist een onbekende waarvan je denkt dat die het juist wel kan gebruiken.

Mag ik JOU sowieso een groot compliment geven als bezoeker, die onze stukjes waardevol genoeg vindt om te lezen? Zonder jullie had ik het, oprecht, allang opgegeven.

LET LOVE RULE.

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.