#meditate4freedom op Bevrijdingsdag

Vrijland Festival, Moderne Hippies en All4Freedom starten dit jaar een nieuwe traditie op Bevrijdingsdag: #meditate4freedom!

Laat hier zien dat je erbij bent!

“Om 14:00 organiseren wij een geleide groepsmeditatie op het festivalterrein om gezamenlijk stil te staan bij de vrijheid waarin wij mogen leven en onze collectieve energie toe te wijden aan de mensen en dieren die vandaag de dag nog steeds niet in vrijheid kunnen leven,” aldus Nadia Duinker, organisator van Vrijland.

De meditatie zal in het Engels worden begeleid door Jeroen Aalders van All4Freedom. Zoë van Liere, oprichter van het platform Moderne Hippies: “We hebben er bewust voor gekozen om Engels als voertaal te gebruiken om in een internationale stad als Amsterdam niemand uit te sluiten die wil bijdragen en deelnemen aan de meditatie. Ondanks dat Bevrijdingsdag een Nederlandse feestdag is, is vrijheid van en voor iedereen en vinden wij dat het vieren hiervan voor iedereen die op dat moment in Nederland is toegankelijk zou moeten zijn”.

“Tijdens Bevrijdingsdag staan we niet enkel meer stil bij de vrijheid na de Tweede Wereldoorlog, maar des te meer bij algehele vrijheid, met thema’s als seksualiteit, religie, gender en identiteit. Natuurlijk is een gezonde leefomgeving een onlosmakelijk onderdeel van dit alles. We willen tijdens Bevrijdingsdag samen een moment nemen om stil te staan bij de eenheid in onze diversiteit en het werkelijk accepteren van wie jíj bent. Op deze manier willen we mediteren voor een wereld die zich realiseert hoeveel rijkdom, schoonheid, kennis en dynamiek deze verschillen brengen. We willen zoeken naar verbinding in plaats van verdeeldheid en een plek creëren waarin ruimte is voor de vrijheid van iedereen,” aldus Van Liere.

Vele onderzoeken hebben de positieve effecten van meditatie op het welzijn van de mens al aangetoond en er is een steeds groter wordende groep mensen die meditatie als vast onderdeel in hun leven implementeert om meer innerlijke rust en tevredenheid te creëren. De kracht van collectieve energie en de beweging die hiermee kan worden gecreëerd is iets heel bijzonders en daarom roepen Vrijland Festival, Moderne Hippies en All4Freedom iedereen op om mee te doen.

Met dit bredere draagvlak hopen Vrijland, Moderne Hippies en All4Freedom een groeiende beweging te kunnen starten waarmee ieder jaar meer mensen op deze manier stilstaan bij de thematiek van Bevrijdingsdag om zo meer aandacht te vestigen op het belang van verdraagzaamheid.

Op Instagram zal dit initiatief worden uitgedragen onder de hashtag #meditate4freedom en op Facebook is een apart evenement over de groepsmeditatie, voor mensen die op de hoogte willen blijven of dingen in dit kader met elkaar willen delen.

In het kort

Vrijland Festival
14:00 groepsmeditatie o.b.v. Jeroen Aalders
@ Tropical Hangout Area
Koop je tickets hier!

Kom je ook?

Reageer ook