NON NEW-AGEY SPIRITUALITEIT

Meditatie voor beginners: overzicht

De online toolkit voor meditatie voor beginners! Wat levert meditatie op en hoe leer je het? De afgelopen weken kwam iedere maandag een nieuw onderwerp voorbij. Bij deze een overzicht:

Intro: Meditatie voor beginners

Voor als je nieuwsgierig bent waarom ik nu, drie jaar na het beoefenen van meditatie, met Meditation Monday ben begonnen: lees deze introductie!

wat-levert-meditatie-op-moderne-hippies-1

7 x Wat levert meditatie op?

Dit artikel gaat over de belangrijkste redenen waarom mediteren zo ontzettend fijn is en waarom je het dus zeker eens zou moeten proberen.

Hoe leer ik mediteren?

Als je nog nooit hebt gemediteerd is de kans groot dat je een WTF-momentje hebt tijdens ‘je eerste keer’. De basis van mediteren leg ik je hier uit.

5-x-goede-meditatie-apps-beginners-moderne-hippies-4

5 x Meditatie-apps voor beginners

Wat enorm kan helpen om te leren mediteren, is het volgen van geleide meditaties aan de hand van apps. Deze vijf meditatie-apps zijn super fijn.

5 Meditatie-experts op YouTube

Deze meditatie-experts leggen uit wat meditatie is of geven je geleide meditaties op YouTube. Ook super handig!

meditatie-x-moderne-hippies-1

Hoe leer je in stilte te mediteren?

Na verloop van tijd is het echter fijn om te kunnen mediteren in stilte (zonder YouTube en zonder apps). In dit artikel leg ik je uit hoe je in stilte leert mediteren.

Hoe moet je zitten tijdens meditatie?

Sommigen van ons hebben moeite met het zitten in de (halve) lotushouding; in dit artikel geef ik suggesties hoe je nog meer kunt zitten of staan voor mediteren.

Meditatie & leren afsluiten voor mensen & geluid

Werkzaamheden? Radio aan? Vriendje thuis? In dit artikel leg ik je uit hoe je je afsluit voor mensen en geluiden tijdens mediteren.

Mindful de feestdagen door

Last but not least: deze chaotische decembermaand kun je óók mindful zijn. Dat leg ik je hier uit.

Must see // Je kunt overal mediteren, waar je ook bent

Een must see: deze Tibetaans Boeddhist legt het principe van de ‘monkey mind’ uit en hoe je overal kunt mediteren, waar je ook bent.

Dat was het, voor nu, voor Meditation Monday! Mocht je nog een vraag hebben over meditatie, wil ik er met liefde een artikel over maken. Laat dan zeker een reactie achter of stuur me een mailtje!

Check de tag ‘meditatie‘ voor nog meer inspo!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.