KUNST & CULTUUR, MODE & BEAUTY

Melissa Siegrist // Vintage sportswear bij 28 graden

Het was warm… heel warm. Afgelopen maandag stroomde het Westergasterrein vol met modeminnend Nederland. Denk: blauw-wit gestreepte leggings, mannen op hakken en kekke hoedjes. Daar tussen al dat extravagant geklede publiek, wandelde een meisje: donkerblond haar, onopvallende make-up en een lange donkere jurk. Niet echt een spannende verschijning. Toch kwamen al die mensen voor haar, Melissa Siegrist. Zij showde alweer voor de 4de keer op Amsterdam Fashion Week en ik was er deze keer bij.

De jonge ontwerpster showde in een vol Transformatorhuis haar nieuwste Spring/Summer ’14 collectie. Mannenmode overigens. De show liet niet veel aan de verbeelding over; onder begeleiding van een DJ en trompettist, liepen de modellen de catwalk over. De show duurde kort, maar gezien het prachtige weer vond niemand het erg om buiten onder het genot van een glas wijn de collectie verder te bekijken. Keurig naast elkaar opgesteld stonden de mannen (of jongens) te poseren. Je mocht voelen (aan de stofjes dan), kijken, foto’s maken en met ze kletsen (dat deed overigens niemand, de heren zagen er ook niet uit alsof ze een gezellig praatje zouden maken).

Schermafbeelding 2013-07-16 om 23.57.04

De collectie wordt omschreven als ‘vintage sportswear met een minimalistisch tintje’. Dat komt neer op strepen, vervaagde kleuren. Linnen stofjes, wel fijn met dat mooie warme weer, koraalkleuren en het gevoel dat je terug in de jaren ’50 bent. Veel baseball jacks en broeken, gestreept of effen. Melissa gebruikte voor de collectie bijna alle stoffen binnenste buiten, om het vintage gevoel te creëren. Ikzelf dacht meteen aan pyjama’s, maar goed ik ben ook niet, zoals Siegrist, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten.

“Ik vind het te gek om mannen van nu op een comfortabele, eigenzinnige en
inspirerende 
manier te kleden”

Siegrist beaamt dat haar collectie toegankelijk en draagbaar is, en is zich heel bewust van de zakelijke kant van mode. Er moet immers ook gewoon geld worden verdiend. Dat vond ik leuk, net als haar simpele verschijning. Of je je vader, broer of vriend erin zou hijsen weet ik niet. Maar eerlijk is eerlijk: er zitten een paar goede stukken tussen. Zoals de rood-wit gestreepte bermuda. De show was dus iets minder high fashion dan alle bezoekers dachten te zijn, maar dat was juist wel leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.