MODE & BEAUTY

Plastic Fantastic // Melissa

Het merk en de schoenen bestaan al een hele tijd, maar nu ik zo achter de computer zit, met mijn nieuw Melissa schoenen aan, word ik toch gedwongen om er een stukje over te schrijven. Het is op dit moment namelijk de lucht, jawel: de lucht, die mij steeds aan de schoenen doen denken! De Melissa schoenen krijgen namelijk tijdens de productie de geur van ‘bubblegum’, waardoor ze de eerste maanden lekker ruiken. Te gek toch?

In Milaan mocht ik een kijkje nemen in de schoenenwinkel van Melissa. Het is een soort plastic sprookje waar je in terecht komt, met al die mooie kleuren en hilarische schoenen. Zo stonden de pumps, ontworpen door Vivienne Westwood, voorin te schitteren met het hart op de tenen. Melissa werkt met vele grote ontwerpers samen, zoals Karim Rashid, Zaha Hadid en Jean-Paul Gaultier, waardoor de gehele collectie erg interessant gemaakt wordt.

 

Het bijzondere aan de schoenen is, dat ze helemaal van hergebruikt plastic zijn, hypoallergeen en (uiteindelijk) geurloos zijn. Zo zijn de pumps, sandalen en slippers niet alleen erg leuk om te zien, maar ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Daarnaast heeft Melissa ook twee galleries, in New York en Sao Paulo, die helemaal in dezelfde popart stijl ingericht zijn. Neem gewoon even een kijkje op hun site en laat je betoveren door de vele mooie kleuren en goede styling. Ga ik even een stukje lopen op mijn nieuwe schoenen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.