DAGBOEK

Mijn eigen fotoshoot

De media kan me soms spontaan overvallen: vorige week werd ik gebeld door PowNews, in juli stond ik met een artikel in de Viva en vorige week stond ik in UIT Magazine. Als me dan gevraagd wordt of ik een persfoto heb, dan bekijk ik honderden mappen met vakantiekiekjes of stapfoto’s en denk ik: “muah… toch maar niet”, en moet ik een foto pakken waar ik toch niet helemaal blij mee ben. Tijd om daar verandering in te brengen, dacht ik.

En zo zette ik afgelopen donderdag mijn eigen ‘fotoshoot-dag’ op. Je kon het misschien al zien op m’n Instagram… ’s Ochtends deed Mika van Leeuwen, “beautifier” en inmiddels een goede vriend van me, m’n haar en make-up. Ik wilde het heel naturel houden, en toch was hij nog twee uur met me bezig! “Met die flits lijkt dit nu heel naturel, hoor!”, was zijn antwoord.

marte van liere pre fotoshoot

De week ervoor was ik langsgegaan bij iCatchy en Kiboots. Door deze twee merken te combineren met wat items van Marte’s Favorites, stylde ik mezelf precies zoals ik zelf wilde. En last but certainly not least: de fotografe. Een oud-studiegenoot van me, Leonor von Salisch, is na onze gezamenlijke studie Communicatiewetenschap gaan doorstuderen. Ze studeert nu aan Artemis om stylist te worden. Het is een mega creabea meisje, wiens stijl ik altijd al heel leuk vond. Toen ze een oproep deed op Facebook, met zoiets van: “Als je gewoon als jezelf op de foto wilt, neem contact met me op!”, bedacht ik me dat ik dat eigenlijk wel heel interessant vond. Ik nam een kijkje op haar website, en vond de portretfoto’s heel mooi en echt. Precies wat ik zocht voor mijn persfoto’s.

IMG_2998

We deden de shoot in Amsterdam Roest – Leonor en ik wonen er om de hoek, Leonor werkt daar en ik organiseer er de evenementen voor Moderne Hippies. Er was eigenlijk geen twijfel over mogelijk: Roest was de plek voor ons!

Ik moet eerlijk toegeven: ik heb inmiddels enkele shoots gehad, en ik heb me nog nooit zo op m’n gemak gevoeld bij een fotograaf. Misschien hielp het dat ik Leonor ken. Maar haar “techniek” was ook anders dan ik gewend ben – en dat beviel heel goed. “Eigenlijk heb ik geen techniek. Tja, we praten eigenlijk wel de hele tijd gewoon door”. Beetje vreemd idee in eerste instantie: als ik praat, zie ik er niet per se op m’n mooist uit op de foto ;). Maar het bleek de perfecte manier te zijn. We waren zo veel aan het praten, dat ik op een gegeven moment echt niet meer door had dat ze foto’s maakte. Ik antwoordde in de camera. En als ik dan stil was, greep zij precies haar moment. Ik vond het enorm bijzonder, en oprecht heel erg fijn. Ik kwam voldaan thuis na een dag opmaken, sjouwen, outfits uitkiezen en de shoot zelf. En toen kreeg ik ’s avonds de volgende berichtjes:

IMG_2988

Maar ik denk eigenlijk dat dat komt omdat ik me zo op m’n gemak voelde bij Leonor. Ik had er echt plezier in! Aankomende week zal ik de eerste foto’s al krijgen. Ik heb een sneek peek van Leonor gekregen, en ben nu al enthousiast!

IMG_2989

En zo zie je maar: heb je wat contacten om je heen? Dan zet je zo je eigen shoot in elkaar! Hoe leuk is dat?! Pers, kom maar op. Ik weet zeker dat ik wat goede foto’s voor jullie heb! 😉