DAGBOEK

Mijn hippie highlights in foto’s // Februari 2014

IMG_7166

En dat was alweer de tweede maand van het nieuwe jaar. Cliché maar zo waar: wat gaat de tijd snel! De maand februari stond voor mij in het teken van twee dingen: 1) de Moderne Hippies Markt, die zondag 23 februari was en 2) geen alcohol drinken. Ik moet altijd veel regelen en organiseren, en geen-alcohol-drinken zorgt er toch voor dat je iets minder snel gaat stappen. Dat zorgde op zijn tijd voor iets meer ‘rust’ in alle choatische weken. De blogpost over de alcholloze-maand (die ik samen met mijn vriend deed) komt deze week online te staan. Benieuwd naar enkele hippie highlights? Kijk dan met me mee:

1 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies01
Ik begon de maand goed: ik ontdekte de hotspot Bee Beauty, die allerlei natuurlijke cosmetica verkoopt. Ik heb er kort daarna een review over geschreven, die je hier kunt vinden.
Hippie highlights Januari Moderne Hippies02
Ondanks de ‘warme’ winter, was het begin februari toch wel redelijk koud. Ik kan bij mijn schoonouders altijd lekker relaxen: open haard & een goed boek is all I need! MH Rosalie heeft eerder al eens een review geschreven over Het Hormoon Geheim, die kun je hier vinden. Extra leuk detail: de auteur van dit boek, Crispijn, start volgende maand met bloggen voor Moderne Hippies!

2 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies03
Zoals jullie in de hippie highlights van januari konden zien, ben ik flink gezonder gaan eten. Daarom maak ik nu overal waar ik ben (groene) smoothies! Maar of m’n schoonvader daar nou zo vrolijk van wordt? Haha!

4 februari

vrijland
Begin feb werd ook bekend gemaakt dat er een miniversie van de Moderne Hippies Markt op Vrijland Festival komt. Jeej!

7 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies05
Op 7 februari was het Warme Truiendag! Mijn verwarming stond twee graden lager dan normaal. Gelukkig hebben we geen strenge winter, dus was het prima te doen ;). Heb jij ook meegedaan? Reageer onder dit artikel!
Hippie highlights Januari Moderne Hippies04
Op dezelfde Warme Truiendag arriveerde De Krat, waar MH Rosalie eerder al eens een review over schreef. Ik heb De Krat twee weken getest. Ondanks het heerlijke eten, was het niet voor mij weggelegd. Ik heb niets negatiefs te zeggen over De Krat zelf; maar ik kan er moeilijk aan wennen dat eten voor mij ‘bepaald’ wordt. Soms heb ik helemaal geen zin in bepaalde producten, en dan ligt het maar in m’n keuken. En dan voel ik me nog schuldiger om het weg te moeten gooien! Niet mijn ding dus, blijkbaar.

9 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies18
Die zondag had ik, sinds tijden, het huis voor mezelf. Muziekje aan, een beetje in huis rommelen, en je hebt mij binnen no-time weer zen. Ik besloot een oude lamp op te pakken, die ik in de zomer al in de IJ-hallen had gekregen (!). Omdat hij nog gemaakt moest worden, kreeg ik ‘m dus gratis mee. Aan het einde van de dag was ik extra trots op mezelf: ik, een VROUW ja, had de lamp (alleen) gemaakt! Hoe cool is dat?!

10 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies19
Ik ‘eet’ iedere dag een smoothie, maar zal jullie ditmaal niet spammen met oneindig veel smoothie-foto’s. Deze wil ik echter wel graag met jullie delen: mango, avocado, gember & geitenyoghurt. Jammie!

11 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies06
Toen de WakaWaka werd geleverd was ik door het dolle. Wat een briljant apparaat is dit! Hij werkt compleet op zonne-energie en dient als zaklamp en telefoonoplader. Je kunt ook mijn review lezen. Ik kan ook niet wachten om deze mee te nemen op reis!

13 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies07
Jullie konden in januari al lezen, dat er enkele bloggers bij zijn gekomen op deze site. Alle bloggers op deze site zullen te herkennen zijn met “MH” ervoor. Anders ontstaat er te snel verwarring, en nu kunnen we makkelijk naar elkaar referen! Ik heb dus ook mijn Instagram-account veranderd naar @mh_marte.
Hippie highlights Januari Moderne Hippies08
’s Middags ging ik lunchen bij Coffee Bru. Een lekker lunchtentje in Amsterdam Oost, waar ik heel lang geleden al eens over schreef. Het was een hele tijd geleden dat ik brood had gegeten en koffie had gedronken, en daarom nog lekkerder. Nog steeds een aanrader!

14 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies20
Op 14 februari, jaja: Valentijnsdag, hadden mijn vriend en ik een-soort-van-een-jaar. We hebben niet echt een officiële datum, maar een jaar geleden hadden we in ieder geval onze eerste date (niet bewust op Valentijnsdag, trust me). En sindsdien zijn we onafscheidelijk. Spontaan kocht ik kaartjes bij lastminuteticketshop.nl voor het MC Theater, waar we vooraf een hapje aten bij Toko MC. Wat een héérlijke moderne Caribische keuken! In ’t MC Theater ook kennis gemaakt met cabaretier Rayen Panday – een naam om te onthouden! Heel grappig en charming! 😉
En ja, dit alles dus nog steeds ZONDER alcohol. We waren enorm trots op onszelf dat het ons was gelukt.

15 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies21
Een paar dagen voordat de blogpost van MH Daisy online kwam, maakte ik alvast deze heerlijke mugcake. Inmiddels iedere week 1 à 2 keer gegeten! Lekker! Check het recept hier.
Hippie highlights Januari Moderne Hippies22
’s Avonds ging ik met vrienden naar De Pizzakamer in de Pijp. Niet zo über-healthy misschien, maar hey: denk aan de 80/20 regel. JEMIG, wat zijn de pizza’s hier lekker. Als je op zoek bent naar een pizzatent die ECHTE Italiaanse pizza bakt: ga dan zeker hier naartoe! Ook hier weer: #nulprocentop! (Dat biertje op de foto is van een vriend ;)).

 16 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies23
Buddhist Boot Camp was binnengekomen. Wat een heerlijk boekje! Binnenkort meer in een review op deze site :).
Hippie highlights Januari Moderne Hippies10
En toen begon de terror: dik een week ziek. Alsof m’n lichaam helemaal moest wennen aan m’n healthy tour en misschien wel: GEEN alcohol?! Ik weet het niet. Ik lag in ieder geval een week vanuit bed te werken voor Moderne Hippies en de markt. En dat was niet zo fijn! Uiteindelijk heb ik een paar dagen voor de markt me er even aan toe moeten geven, want ik leek alleen maar zieker te worden. De vrijdag voor de markt ben ik voor de zekerheid naar de dokter gegaan om mezelf te laten checken op een longontsteking. Die had ik niet. De dokter zei wel: “doe maar wel heel rustig aan en dan ben je volgende week weer beter”. TOP, 2 dagen voor de Moderne Hippies Markt ;)!

18 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies24
Even een behind-the-scenes beeld voor de Moderne Hippies Markt. Voorgaande keren werkten we met plastic bordjes, en ik realiseerde me maar altijd goed dat dit niet duurzaam was. Tijd voor verandering dus! Dit keer werden er houten borden van het logo van Moderne Hippies gemaakt.
Hippie highlights Januari Moderne Hippies27
In m’n weekje ziek werd ik verblijd met het pakketje van Glam Factory. Lees hier het artikel daarover. Deze foto maakte mijn vriend gewoon thuis, maar ik vind ‘m heel cool. Nu is het wel extra grappig voor jullie om te weten, dat ik op deze foto dus eigenlijk heel ziek was! Gelukkig hoefde mijn hoofd niet op de foto ;).

21 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies11
De houten bordjes ging ik vervolgens (terwijl ik ziek was) ging verven met schoolbordverf, zodat ik ze altijd weer kan gebruiken. Niet zo goed voor m’n longen.. Maar ze moesten af zijn voor de markt!

22 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies25
De grote dag van de opbouw. Altijd redelijk vermoeiend, maar ditmaal waren er flink wat mannen aanwezig die me hielpen met de zware taken. Ik was uiteindelijk toch nog een flinke tijd bezig, maar dankzij deze mannen is het zware gedeelte een stuk sneller gegaan dan voorheen. Bedankt, mannen!

23 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies26
De grote dag was daar: de Moderne Hippies Markt! Vol trots zag ik hoeveel animo ervoor was en hoe enorm druk het was (’te’ druk, I know..). De dag erna schreef ik ook een bedankwoordje, en vervolgens stond er ook al heel snel een toffe aftermovie online. Ik vond het weer een super geslaagde en prachtige dag!

24 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies16
Ik was helemaal kapot na de markt. Maar ik moest gelijk weer door met werken, want ik ga begin maart op vakantie. Omdat ik wil dat de website dan ‘normaal’ doorloopt, moest ik gelijk doorgaan met werken. Dan maar extra goed op mezelf passen door extra gezonde voeding. Pas 4 dagen na de markt was ik echt weer een beetje ‘opgeladen’. Weten wat er in deze smoothie zit? Check dan mijn Instagram-account.
Hippie highlights Januari Moderne Hippies12
Ik kreeg na de markt de “Skinny Sweets” als bedankje van Tess Organic. WOW, deze dingen zijn echt GODDELIJK lekker (EN gezond!).

26 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies17
Ik word ZO gelukkig van boodschappen doen bij Marqt!

27 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies13
Oké toch nog een receptje voor een smoothie: check m’n Instagram!

28 februari

Hippie highlights Januari Moderne Hippies15
Ik eindigde de maand met een heerlijk cadeau voor mezelf: een vliegticket naar Ibiza! Een tijdje geleden schreef ik daar al over en vroeg ik jullie om tips, en na 1,5 maand in twijfel, heb ik toch maar geboekt. Ik kon 100 redenen bedenken om het niet te doen, maar dat is altijd met alles zo. In m’n privé-situatie heb ik flink veel stress gehad de afgelopen maanden, en deze wens staat al een flinke tijd op m’n bucketlist. Ik wil 1) heel graag naar Ibiza, 2) heel graag een keer alleen reizen, en 3) werk en plezier/wonen in het buitenland met elkaar gaan leren combineren. Als het zo doorgaat met de website, streef ik ernaar mijn werk op meerdere plekken in de wereld te kunnen doen! Ik voel me oprecht gelukkig als ik me aldoor op andere plekken in de wereld begeef. “The world is my playground” is dan ook een quote waar ik heilig in geloof en die ik waar wil maken. In april zit ik dus 2,5 week in Ibiza! Yeah!!

Afgelopen maand was, ondanks deze highlights, wel chaotisch, druk en erg ‘ziekig’. Ik hoop dat de maand maart wat meer ‘zen’ wordt, met hier en daar misschien toch weer een wijntje. Ik kan niet wachten op de maand maart, want over een paar dagen vertrek ik naar een heerlijk zonnige bestemming!! Je kunt me natuurlijk ook gelijk volgen op Instagram (@MH_Marte) of op Twitter (@ModerneHippies), om mee te krijgen wat ik per maand meemaak in m’n eigen leven en rondom Moderne Hippies. Peace out!