DAGBOEK

Mijn hippie highlights in foto’s // Januari 2014

Zo, de kop is er af. De “depressieve” januari-maand is voorbij. En ik heb stiekem eigenlijk wel een lekkere maand gehad! Voorop stond dat ik (veel) gezonder wilde eten, nieuwe plannen wilde maken (met een nieuwe Moderne Hippies Markt in het vooruitzicht en een hoop geweldige nieuwe bloggers voor www.modernehippies.nl) en natuurlijk altijd: veel gezelligheid met vrienden en familie. Laat je me weten wat je van m’n tweede hippie highlights in foto’s vindt?

4 januari

Hippie Highlights Januari1
Na ons huisfeestje tijdens Oud & Nieuw gingen mijn vriend en ik een lang weekend naar de Ardennen. Op zaterdag waren we een dagje in Luxemburg-Stad.
Hippie Highlights Januari2
In Luxemburg-stad was een gehele fietsenstalling ge-yarn BOMBD (hoe zeg je dit?). Je weet wel: wildbreien, yarnbombing dus. Best bijzonder voor zo’n luxe stad als Luxemburg. En een heel cool gezicht!

7 januari

Hippie Highlights Januari4
Bij terugkomst in Nederland was het tijd om het roer om te draaien en te beginnen aan m’n healthy-tour. Niet “slechts een voornemen”, maar echt een drastische stap in m’n manier van leven. Zo bestelde ik online een hoop superfoods – allemaal bio en een stukje goedkoper dan offline.
Hippie Highlights Januari5
Ik nam me voor iedere dag een smoothie als lunch te nemen, in plaats van een bammetje met kaas. Met name om mijn lichaam voor te bereiden op een detox week – anders kun je namelijk een hevige giftingsreactie krijgen. Dan komen er meer gifstoffen vrij dan je kunt afbreken en kun je schade aan de organen oplopen, met kans op misselijkheid, hoofdpijn, koorts en diarree. Wil je dus gaan detoxen? Introduceer je lichaam eerst met een smoothie/juice per dag. Op 7 januari koos ik voor deze groene smoothie, met spinazie, mango, aardbeien, banaan en chia zaad. En kijk nou, hij matcht nog bij m’n ogen ook. Joepieee!

8 januari

Hippie Highlights Januari8
Op 8 januari koos ik voor de de fruitige smoothie, met bosbessen, mango, chiazaad en gojibessen. Man oh man, wat is die lekker!
Hippie Highlights Januari6
Zoals netjes beloofd, werd de volgende dag de enorme doos met superfoods afgeleverd. Extra stimulans om echt wat van de healthy-tour te maken!
Hippie Highlights Januari7
Ik ging niet alleen letten op een betere lunch: maar ook op een beter diner en een beter ontbijt (volgt zo!). Wat nou pakjes soep kopen? Gewoon zelf pompoensoep maken! Het duurt even, maar het is het zooo waard.

9 januari

Hippie Highlights Januari14
Ik maakte ’s avonds op 8 januari zelf granola, en je wilt niet weten wat daar eigenlijk allemaal in zit. Je kunt het recept van MH Rosalie hier terugvinden. Op 9 januari genoot ik dus van dit heerlijke ontbijt met soyajoghurt. Ik zat er heel erg vol van en had pas 5 uur later echt weer ’trek’…
Hippie Highlights Januari9
Word je al gek van de smoothie foto’s? Ik vind ze werkelijk waar zo fotogeniek. Iedere smoothie is echt een pareltje. Op 9 januari ging ik voor de smoothie kaki, kaneel, cacao nibs & bijenpollen. Inmiddels ook één van m’n favorieten! Persoonlijke toevoeging: gooi er ook een peertje bij. Erg lekker.
Hippie Highlights Januari10
Ik zal niet IEDERE maaltijd delen, die ik tegenwoordig maak. Maar ook deze maaltijd was echt een knaller: spinaziesalade met kikkererwten, groene paprika, rode paprika, peer, avocado, tomaat, pecannoten, olijfolie, peper en (himalaya!) zout. Geloof me; na een paar dagen begon ik al te merken dat de hele gezonde voeding-tour loonde (zie ook deze tweet). Ik was natuurlijk wel moe ’s avonds, maar op een “normale” manier. Ik had gedurende de dag totaal geen last van energieschommelingen en ’s avonds was ik “gewoon moe” – maar absoluut niet na het eten o.i.d. Een heerlijk gevoel!

10 januari

Hippie Highlights Januari121
Op 10 januari kon ik het eindelijk weer bekend maken: er komt weer een Moderne Hippies Markt aan! En wel op zondag 23 februari in Amsterdam Roest. Kom je ook?

11 januari

Hippie Highlights Januari13
Een nieuw wezentje: m’n “schoonzus” was op 31 december bevallen (en stond daardoor nog niet in de highlights van vorige maand). Op de 11e kon ik eindelijk langskomen, sinds ik na Oud & Nieuw een flinke katersnotneus had en niet gelijk kon komen…

12 januari

Hippie Highlights Januari11
En zelfs ’s avonds/’s nachts wilde ik op de gezonde tour gaan: geroosterde kikkererwten. Geloof me: heel erg jammie!

13 januari

Hippie Highlights Januari15
Nadat ik de eerste week van januari weer allerlei dingen had kunnen doen voor Moderne Hippies, kon ik het op 13 januari eindelijk online zetten: Moderne Hippies stond weer open voor nieuwe bloggers! Inmiddels zijn er zo veel reacties binnengekomen, dat de vacature gesloten is (sorry!).

15 januari

Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost2
Na twee weken volop op de gezonde tour te zijn geweest, was ik deze donderdagavond lichtelijk uitegeput van een week gewerkt te hebben voor een externe klus. Daarom ging ik op 15 januari langs bij “mijn” frietzaak: De Kale Man, die alle patat zelf snijdt. Lees er alles over in het artikel wat ik erover schreef.

18 januari

Hippie Highlights Januari16
Op 18 januari ging ik met mijn moeder (op de foto rechts) naar mijn opa en oma toe. Op deze foto zie je dat mijn moeder foto’s laat zien van de Moderne Hippies Markt, afgelopen november 2013. M’n oma begrijpt niet zo veel van Moderne Hippies, de markt, of wat ik doe.. Maar ik vond het idee van m’n moeder heel lief. Schattig beeld, toch?
Hippie Highlights Januari 17
Dan maar “erop uit” en samen petjes passen.

19 januari

Hippie Highlights Januari18
Die zondag sprak ik met m’n meiden af in Café Brecht – een cafe waar ik lang geleden al eens een artikeltje over schreef. Klein Berlijn in Amsterdam – maar tegenwoordig wel héél erg druk!

20 januari

Hippie Highlights Januari21
Maandag de 20e ging ik naar een super intiem optreden van Kris Berry en Perquisite, mede mogelijk gemaakt door Hart op de Tong – waar MH Jasmijn eerder al eens over schreef. Het optreden was in de Keizersgrachtkerk, wat zorgde voor enorm veel sfeer. De fluwelen stem van Kris Berry maakte het dan ook helemaal af. Bekijk een mini-filmpje op m’n Instagram.

21 januari

Hippie Highlights Januari191
Zoals iedere dame daar last van heeft, zo ik ook. De maandelijkse periode was weer aangebroken en m’n lichaam schreeuwde om chocola. En in m’n hele detox-super-healthy tour is die behoefte NIET welkom! Thank GOD for lovechock!

23 januari

Hippie highlights januari 201
Deze donderdag lunchte ik bij LITE/DARK, een heerlijke to-go store voor (super)foodies. Enkele dagen later schreef ik er ook een review over.

28 januari

Hippie highlights januari 203
Men pakt een paar oude laarzen uit de kast, men koopt een stel nieuwe bootcuffs en tadaa: zo winter- én hippieproof 😉
Hippie highlights januari 202
Die middag arriveerde mijn shirtje van Casa Happiness en kon ik vanwege de viering van 7000 likes op de Facebook pagina van Moderne Hippies er gelijk een winactie aan vastplakken.

29 januari

Hippie highlights januari 204
Einde van de maand en nog steeds volop bezig met de healthy-tour. Eén van m’n nieuwe favorieten: oer-graanwafels van Leev met avo, Himalaya zout en peper. Zoo jammie! Kennen jullie Leev al? Binnenkort zal ik er over schrijven :)!

31 januari

Hippie highlights januari 205
Mijn maand eindigde goed met de levering van mijn nieuwe koeienschedel van Casa Bali, waar ik eerder al eens over schreef. In eerste instantie had ik niet gekozen voor de lotus, maar ik vond deze schedel uiteindelijk het mooiste. En lieve (mede-)dierenliefhebbers: deze dieren zijn niet gedood voor het maken van dit kunstobject – het is restafval.

Helaas is een volledige detox week nog niet gelukt in de maand januari; hiervoor moet ik eerst een juicer hebben. Die heb ik hopelijk binnenkort in huis! Uiteindelijk zijn de doelen die ik had gesteld voor januari behaald. Nu doorzetten! Op naar de Moderne Hippies Markt eind februari, de introductie van een heleboel nieuwe bloggers op de site, gezond blijven eten, meer sporten (te druk met de markt gehad..), en natuurlijk altijd: blijven lachen, spontane dingen blijven doen, en genieten van het leven.

Je kunt me natuurlijk ook gelijk volgen op Instagram (@MH_Marte) of op Twitter (@ModerneHippies), om mee te krijgen wat ik per maand meemaak in m’n eigen leven en rondom Moderne Hippies. Peace out, ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van de eerste maand van, wat belooft, een prachtig jaar te worden. 2014, kom maar op!