MIND & BODY

Mindgym: sportschool voor je geest

Een work-out voor je lichaam is vanzelfsprekend, maar dat het brein in conditie moet blijven? Daar komen we langzaam maar zeker (gelukkig) ook met z’n allen achter. Tip voor dit weekend: op zondag 16 februari organiseert health club David Lloyd een Mindful Sunday georganiseerd met mindfulness trainer Wouter de Jong.

De Jong is o.a. bekend van zijn boek Mindgym. Tijdens zijn Mindgym geeft De Jong een interactieve lezing met wetenschappelijke achtergronden, praktische tips en oefeningen voor de hersenen. Bezoekers kunnen hier geheel gratis aan deelnemen. Vooraf zijn er twee Glow Yoga-sessies om lekker tot rust te komen voor aanvang van een drukke werkweek.

Je kent Wouter de Jong misschien van zijn acteerwerk in uiteenlopende theaterproducties en televisieprogramma’s als Goede Tijden Slechte Tijden en Villa Achterwerk. De laatste tien jaar is De Jong echter actief als trainer en spreker. Naast deze werkzaamheden zet hij zich in voor mentale fitheid met de door hem opgerichte trainingsorganisatie Mindgym, sportschool voor je geest. Hiermee leert hij mensen om hun mentale conditie te verbeteren, bijvoorbeeld om hun aandachtspier te trainen voor een betere concentratie. Maar het is meer dan dat; het gaat om een gehele mentale reset, die je meer rust, focus en energie oplevert. Heel nuttig en efficiënt voor je werk, maar ook voor een betere workout in de sportschool. Want, zoals hijzelf zegt: “Een betere wereld begint in je hoofd.” Inschrijven voor het event kan hier.

Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagram en YouTube.