DAGBOEK

Mindstyle // Even stil(ler)

Jullie hebben het gemerkt: vanaf 1 januari stond Moderne Hippies even stil. Of ja: he-le-maal stilstaan lukt bij mij niet, dus laten we zeggen: stiller. Hier en daar verschijnt er echt wel een leuk artikeltje (zoals mijn ervaringen met mijn geboortehoroscoop of Suus haar yogareis naar Sri Lanka); máár dat er iedere dag (buiten het weekend om) netjes om 07.00 uur een artikel online staat: die tijd is niet meer.

Eigenlijk al een tijdje niet meer.

Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Zuid-Afrika en YouTube.

In Zuid-Afrika had ik opeens heel vaak niet ‘normaal’ internet en werd ik flink beperkt in het runnen van deze website. Gek eigenlijk, hoe vanzelfsprekend het is dat een website ‘normaal loopt’. Je staat er bijna niet bij stil hoe vaak en -veel je werkt en hoeveel internet je daarvoor nodig hebt (terug naar de 00’s: denken in MB’s en GB’s!). Opeens kwam ik erachter hoeveel productiever ik ben met snel internet. Waar ik in Nederland drie dagen nodig heb om de website draaiende te houden, werden dat er in Zuid-Afrika dik vijf.

In de tussentijd begon ik afgelopen zomer nu écht éindelijk maar dan écht eens sérieus aan een YouTube-kanaal. Een nieuw project: ditmaal helemaal persoonlijk én Engelstalig. Professional Wild Child. Op 1 januari behaalde ik de 2000 abonnees. Ik was SUPER blij om met zo’n mooi getal het nieuwe jaar in te gaan. Maar opeens viel de bom. Een video werd trending en m’n kanaal werd aanbevolen in landen als India, Canada en Duitsland, met als resultaat dat er 1000 abonnees per dag bijkwamen. Inmiddels zit ik over de 20.000 abonnees (!) en krijg ik dagelijks mega leuke berichten vanuit de hele wereld. HALLO! Ik kan er zelf ook nog niet helemaal bij. Het is een nieuwe, fantastische wereld, die voor me opengaat. De reiziger in mij vindt het héérlijk om met mensen uit Brazilië, Colombia, Zuid-Afrika en Japan te kunnen kletsen. HALLO wereld! Alles in me schreeuwt dat dit zó goed is.

Dus ja, Moderne Hippies stond stil, maar ik verre van. Ik ben eigenlijk zelfs een beetje all over the place. Krijg hernieuwde inspiratie en energie van YouTube – maar dat is een compleet andere, nieuwe, wereldwijde doelgroep, waar een fractie van jullie waarschijnlijk naar kijkt. Van alle abonnees komt namelijk 3 procent uit ons eigen kikkerlandje!

Moderne Hippies is en blijft een platform met waanzinnig inspirerende bloggers en met een Nederlandse doelgroep. Het is m’n kindje, waar ik zo enorm veel van geleerd heb en waar ik enorm veel liefde voor heb.

Maar wat soms zo verdomd lastig is, als je werk ‘online’ is, dat je nooit in complete stilte tot bezinning kan komen. Waar sommige mensen stiekem naar andere banen solliciteren en op een dag ontslag indienen en een ander pad inslaan, is bij ons praktisch iedere stap zichtbaar. En dat maakt het soms heel moeilijk een volgende stap te zetten, want ook wij moeten zoeken, vinden, overdenken en de juiste beslissing maken.

Dus vandaar: het is soms hier en daar wat stiller. Maar dat betekent niet dat Moderne Hippies stil komt te staan. Voor nu staan er soms minder artikelen op of soms wat later op de dag. Het gaat misschien wat meer van de hak op de tak, maar het is de modus die ik momenteel nodig schijn te hebben en bij m’n ietwat chaotische weken passen. Welkom bij mijn online vorm van bezinning ;). Ook wel eens gezond om te uiten.

Over een tijdje kan ik jullie hopelijk wat meer duidelijkheid en structuur bieden, ik weet hoezeer dat op prijs gesteld kan worden. Ik houd jullie op de hoogte!

Veel liefs

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.