INSPIRATIE

Tips als je gaat trouwen

bram_hartje_inger

Ik was Inger van Liere. Dat ben ik nog steeds, alleen nu heet ik Inger Korf – van Liere. Jawel, ik ben getrouwd. Zo’n twee maanden geleden. Met de (jeugd)liefde van mijn leven.

Na de dromen, de voorbereidingen, de dag zelf en de napret kan ik nu eindelijk eens uitzoomen en met veel plezier terug kijken op een heerlijke tijd. Een tijd waarin alle dagelijkse dingen een klein beetje langs je heen gaan en je samen met alle mensen die je heel erg lief hebt in een soort romantische bubbel leeft. Echt, ik ben niet zo’n romantisch type en was niet zo iemand die op haar 10e een beeld had van een bruiloft. Maar toch, als je dan besluit te gaan trouwen met elkaar, dan wil je er graag een mooi feest van maken. En nog leuker; ook alle mensen om je heen willen er een fantastisch feest van maken!

Goed. Je weet dus dat je gaat trouwen met elkaar.. en dan? Waar moet je mee beginnen en “hoe ziet onze dag er eigenlijk uit“?

Lastig, want je hebt er nog niet echt een beeld bij, je hebt het nog nooit gedaan en je weet dus ook niet zo goed waar te beginnen. Daarbij voel je een kleine druk, omdat je [zoals iedereen] echt een dag wilt die bij jou en jullie past.

Nu wisten we wel vrij snel wat we niet mooi vonden en welk sfeertje we wel fijn vonden. Deze ideeën vonden wij niet in de Bruid&Bruidegom en WitWedding magazines helaas. Dus moesten we gaan zoeken naar de partijen die wel aan onze verwachtingen voldeden. Herken je deze zoektocht en ga je binnenkort trouwen, dan hoop ik je hierbij wat verder te kunnen helpen;

* Mocht je net zo gevoelig zijn voor “sfeertjes” als ik en weet je nog niet goed wat je precies wilt, ga dan uren plaatjes kijken op Etsy en Pinterest. Je komt er de mooiste plaatjes tegen. Zo liep ik tegen ideeën aan die ik zelf nog nooit had bedacht. Maak een account aan en verzamel die plaatjes. Zo kan je na een tijdje op je eigen moodboard kijken wat haalbaar is qua tijd en kosten.

pinterest_wedding

* Bezoek de site / blog van Kat Williams, een echte Rock ’n Roll Bride. Bruiloften in de gekste thema’s en van de meeste creatieve mensen. Net even anders en wellicht ook af en toe net iets te gek. Maar je gaat er wel nét even buiten de bekende kaders van denken. Op haar site staan ook diverse links naar fotografen, waarbij je ook weer ontzettend leuke kiekjes mag zien.. Daarnaast brengt ze eens in de zoveel tijd een Rock ’n Roll Bride – Magazine uit, die je via haar site kan bestellen.

logo

Matt-Emily-by-Amanda-Wilcher-24-576x384

074-SarahJoWithBridesmaids_CARLY_BISH_PHOTOGRAPHY-74-576x383

bridalsessionRio_marinalomar-68-576x383

(afb. Kat Williams)

* In het begin had ik nog heel sterk het gevoel dat ik niet te veel geld wilde uitgeven aan een jurk die je maar 1x in je leven aan hebt. Helaas.. toch gezwicht bij het zien van een prachtige jurk, maar ik heb ook gemerkt dat er super leuke jurken zijn voor veel minder geld! Op Etsy zijn er namelijk heel veel creatieven die bijvoorbeeld oude baljurken of echt vintage jurken op maat maken en verkopen. Mocht je dus niet meer dan ca. 300 euro uit willen geven, neem daar zeker even een kijkje. Je kan de jurk alleen niet van te voren passen, maar dan heb je wel een goedkope, originele trouwjurk!  Hetzelfde geldt hier natuurlijk ook voor de heren; vintage pakken van tussen de 50 en 250 euro!

Na de, veelal digitale, verkenningstocht is het dan tijd om spijkers met koppen te slaan. Boek de locatie, koop de jurk, koop het pak, vraag de getuigen, vraag de ceremoniemeesters, ontwerp je kaart, en wees druk met van alles en nog wat.. Maar het allerbelangrijkste: geniet, geniet van alles wat er om je heen gebeurt! De voorbereiding, maar zeker de dag zelf, is in een split-second voorbij.

Gelukkig hebben we de foto’s nog : )

PJG_20110503_Inger_Bram_selectie_small_004

PJG_20110503_Inger_Bram_selectie_small_009

PJG_20110503_Inger_Bram_selectie_small_018

(Foto’s door Pieter Glerum)

Ga, net als wij, eens na wat je zelf kan doen/maken en wat voor creatieve vrienden en familie je eigenlijk hebt. Wij vonden het ontzettend gaaf dat onze vrienden mooi kunnen fotograferen, mooi kunnen filmen, lekkere muziek kunnen draaien, ontzettend goed kunnen organiseren, prachtig kunnen zingen en zeer soepele danspasjes kunnen maken! Het maakt de dag nog persoonlijker en, cliché, echt om nooit meer te vergeten..

Leuk om te weten: Moderne Hippie Marte, samen met Ad, was onze ceremoniemeester. Ik geloof dat ik hier geen oproep hoef te doen voor meer trouwdagen die zij dan kan begeleiden, maar wat een kanjer! En Moderne Hippie Rosalie was er ’s avonds bij om prachtige foto’s te maken van het feest.

Ik hoop jullie een klein beetje geholpen te hebben en wens alle toekomstige bruiden en bruidegoms heel veel plezier toe met de voorbereiding en de dag zelf natuurlijk!

hartje-02

thanks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.