HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // Museumnacht Amsterdam

Afgelopen zaterdag was de Museumnacht in Amsterdam, en daar waren wij Moderne Hippies bij. Al met al was de Museumnacht weer een zeer geslaagde avond. Je moet inmiddels wel for granted nemen dat het tegenwoordig (in de meeste musea) wat minder om de tentoonstelling zelf gaat, maar het meer draait om de hele heisa eromheen. Er zijn allerlei leuke dingen te doen, en dat zorgt voor een unieke ervaring in een museum. Onze bohemien route hebben we trouw gevolgd, met als laatste toevoeging dat we toch wel erg graag even langs Mediamatic wilde gaan. Vanuit alle dingen die we hebben gedaan, heb ik een top drie samengesteld van onze bohemien avond:

#3 Burlesque show bij Het Amsterdam Tattoo Museum

Hoe dichter we bij het centrum kwamen, hoe drukker de musea werden. Zo ook bij Het Amsterdam Tattoo Museum. Veel van het museum was soms lastig te zien. Desalniettemin zorgde het Amsterdam Tattoo Museum voor ronduit entertainment: de Bettie Page look-a-like contest, het tekenen van je eigen pin-up en de Burlesque show zorgde voor een mooi sfeertje. Alles wat ik in een *blink* zag, maakte me wel heel nieuwsgierig om nog eens een bezoekje in te plannen voor dit creatieve museum.

#2 Midnight Yoga voor ‘The Last Supper’ in De Nieuwe Kerk

In De Nieuwe Kerk werd The Factory van Andy Warhol nagebootst, waardoor we binnenkwamen in een roze getinte kerk waar kek geklede Bas Kosters’ dames en heren hyper aan het dansen waren op hippiemuziek. We konden The Last Supper van Warhol in alle rust bezichtigen, doordat we meededen aan de Midnight Yoga sessie. Een once in a lifetime experience, wat dát zul je een volgende keer als je een museum (of kerk) bezoekt niet snel meer gaan doen.

#1: Ruilen bij Mediamatic

Verrassend genoeg een te gek begin van onze Museumnacht. Het was het begin van de avond, dus het was er nog doodstil. Rosalie en ik waren zo ongeveer de enige in het gebouw, waar we de te gekke tentoonstelling van Mediamatic bijwoonden: Ruilen. En daarmee vermaakten we ons er ten top. Door middel van je eigen OV Kunstkaart log je in, en ruil je datgene wat jij leuk vindt voor datgene wat jij hebt meegenomen. Als je uitcheckt met je OV Kunstkaart, zet je jezelf + hetgeen wat je hebt uitgekozen op de foto, en zie je gelijk van wie je het hebt ‘gekregen’. Een te gek concept, waardoor we veel langer in het gebouw bleven dan gedacht. Zo kon ik ook nog een tijdje schommelen (jeej!). Aanrader! Ruilen is nog tot en met 6 januari te ‘doen’ in de Van Gendthallen. Als je slim bent ga je binnenkort, want dan mag je voor € 5,- nog een maand lang ruilen.

Bekijk het hele fotoverslag van onze avond op de pagina van Rosalie (en support en like ook gelijk even, als je lief bent).

Fotografie: Rosalie Ruardy Photography

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.