KUNST & CULTUUR

Must have // Wilderness Magazine

Wilderness Magazine2

Bron foto

Geloof me: niemand heeft mij ooit voor een man aangezien (OK, afgezien van dat ene incident toen ik 12 was en dacht dat een kort kapsel me wel zou staan – never again!). Maar ondanks dat het nieuwe blad Wilderness wordt aangeprezen als een ’tijdschrift voor mannen’, kan ik toch niet wachten tot ik een exemplaar in m’n handen heb! Gelukkig wordt er beloofd dat het geen blad wordt, vol met tips voor betere buikspieren, meer dates, luxe jachten en andere ellende: “This magazine is a physical manifestation of those campfire conversations with your best friends, when you drifted into some topic that changed the way you see the world, made you feel known, stronger, better. At least that’s our intention,” zegt redacteur Jedediah Jenkings. Basically wil Wilderness mensen inspireren om een betere versie van zichzelf te worden, en het gebruikt natuur en avontuur daarvoor als een catalysator. En dat vind ik een inspirerend idee – voor mannen en voor vrouwen.

Wilderness Magazine

Bron foto

Wilderness is een brain child van Steve Dubbeldam, de man van Sarah Dubbeldam, de oprichtster van het tijdschrift Darling. En eigenlijk is Wilderness dan ook de mannelijke tegenhanger van Darling: non-glossy, zonder ads of Photoshop (het motto van Darling luidt: “Feel loved, not less”) en gemaakt met integriteit en authenticiteit.

Wat kunnen we van het eerste nummer van Wilderness verwachten? Een prachtig gebonden, dik (100 pagina’s!) tijdschrift op mat papier, vol met opiniestukken, diepgaande think-pieces en fantastische fotoreportages. The only catch? Het is er – nog – niet. Op dit moment is er een Kickstartercampagne gaande om het blad te funden. Not to worry – al in één dag (!!) hebben ze hun doel behaald. Maar om ook een eerste exemplaar – of een abonnement – te bemachtigen, kun je alsnog doneren. Wees wel snel, want de campagne loopt op 1 november af!

Wilderness 1

Bron foto

En in de tussentijd kan je je verlustigen aan de Instagram van Wilderness, want die staat vol met prachtige plaatjes en inspirationele teksten! Of kijk deze video:

Liefs, Liselore

PS En heb je deze absolute must see over redacteur Jedidiah al gezien?