KUNST & CULTUUR

Playlist: fijne tunes #4

Time for some new music…

Onlangs gereleased, een pareltje uit het verleden of een track van een nog onbekende artiest die je echt moet ontdekken. En ook albumtracks die amper worden gedraaid op de radio deel ik graag met jullie. Het komt allemaal voorbij in mijn playlist.

Dit keer veel tracks van artiesten die ik nog niet kende. Nieuwe artiesten ontdekken dat blijf ik geweldig vinden: geluksmoment!

Compleet nieuw voor mij is Jake Isaac. Hij heeft met zijn warme soulstem een heerlijk uplifting liedje gemaakt ‘Waiting here’. Wie ik ook nog niet kende is Jamie Sloan en dat is niet zo gek, want volgens mij kent bijna niemand hem nog. Rauwe stem en is nog erg zoekende naar zijn sound, maar I found love is zeker een leuk begin van zijn songwriting carrière. Ben benieuwd of we van hem gaan horen in de toekomst. Hope so. Nog geen muziek van hem helaas op YouTube, dus check hem even op Spotify.

Wederom een nieuw talent is zangeres Rothwell. Ze heeft een geweldige stem. Het nummer Under Fire moet je heel hard aanzetten. Ik vind het een mooie en krachtige track en blijf haar zeker volgen. Leon Bridges is hard op weg om door te breken. Smooth Sailin’ neemt je even mee naar de geweldige soul van vroeger, maar het is toch echt Leon anno 2015. De heerlijke sound van Half Moon Run kennen de meesten waarschijnlijk wel, maar Full Circle kun je blijven luisteren, dus mag hij niet ontbreken in één van mijn playlists.

Jack Garratt wat een held is dat zeg. Hij heeft iets mysterieus in zijn stem. Ik ben verliefd op zijn nummer Worry. Een vriendin van mij heeft tickets voor ons geregeld. 10 november ga ik hem live zien in de Melkweg. Zin in! Er zijn nog kaarten, just saying 😉 Ik heb een Sunday playlist en daar zit dit nummer in van Nick Mulvey. Cucurucu is een heerlijk laidback liedje. Nick schijnt live ook goed te zijn. Ik moet zijn hele album First Mind nog even goed beluisteren, dus wie weet komt Nick in de volgende playlist wel weer voorbij met een ander fijn nummer.

Seafret nog zo’n nieuwkomer voor mij. Giel draaide dit duo laatst op 3FM en het greep me wel. Ik vind de akoestische versie van het nummer Oceans het mooiste. Tot nu toe. Heb hoge verwachtingen van Seafret. SBTRKT (spreek uit als Subtract) is een ware verschijning als hij optreedt. Deze Britse producer treedt namelijk op met ceremoniële maskers. Het gaat om de muziek zegt hij heel stoer. Ik houd daar wel van. Ik draai het nummer Hold on feat. Sampha vaak, heel vaak.

The Temper Trap is zeker geen nieuwe naam en ik beluister hun muziek al zeker 6 jaar. Werd destijds verliefd op het nummer Sweet Disposition. Welk nummer ik ook nog steeds heel goed vind is Love lost. Ik hoor het nummer zelden op de radio, so here it is 😉

Tot slot kwam Nizlopi vorige week weer in mijn eigen playlist terecht door een prachtig toeval. Alhoewel ik meer geloof in energieën dan in toeval… Anouk die ook schrijft voor Modernehippies tagde mij in een Facebookbericht over Curated. Dat is een initiatief van Joep van Leijsen om muziekliefhebbers bij elkaar te brengen. Hij organiseert inspirerende muziekavonden in gave locaties, waar je (nieuw) talent ontdekt in een intieme sfeer. Love it already! 2 september ga ik naar mijn eerste Curated concert. Ik of Anouk zal jullie ongetwijfeld laten weten hoe dit was. Anyway, ik dwaal af 😉 waar het puur om ging is dat ik namelijk het stuk over Curated ging lezen en zag dat oprichter Joep jaren geleden bij een show van Nizlopi aanwezig was en zelfs een documentaire heeft gemaakt met één van de zangers van Nizlopi. Ik heb dit muzikale en vooral ook grappige duo in 2006 in de Melkweg gezien. Dit concert was echt heel bijzonder & puur. Met zelfs een akoestische set midden in het publiek waar iedereen een big smile had en dacht ‘wat gaaf dat wij hierbij zijn’. En ’toevallig’ dacht ik dus een paar dagen voordat Anouk mij tagde ‘hoe heette dat duo ook alweer van dat gave concert van lang geleden?’ Ik dacht er out of the blue aan en dan ineens een paar dagen later Curated en tadaa: Nizlopi. Kan toch geen toeval zijn? It’s the universe baby…

De vorige playlists gemist? No worries. Check hier #2 en hier #3.
Enjoy listening!

Liefs,
Chanou