KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // Gavin James

Nieuwe muziek ontdekken vind ik geweldig. Dat zijn voor mij echte geluksmomenten. Je hoort een artiest die je raakt en de dagen erna weet je de repeatknop blindelings te vinden. Een aantal weken geleden hoorde ik voor het eerst muziek van de Ierse singer/songwriter Gavin James (en als je een trouwe 3FM-luisteraar bent, heb je ‘m geheid ook gehoord deze week). Rood haar, quasi-verlegen type, 22 jaar en een huge talent. Geef deze man een gitaar en hij speelt zijn warme stem recht je hart in. Heerlijk!

Ed Sheeran is lyrisch over Gavin en ik voel Ed wel. Sterker nog, toen ik jaren geleden schreef voor de muziekblog Diary of Cool Music was ik enorm onder de indruk van Ed Sheeran zelf. Destijds nog niet doorgebroken, bijna niemand kende hem, maar na het horen van een paar noten op een YouTube-filmpje (thank god for internet!) was ik verkocht. “Deze man gaat een hele grote worden” waren mijn letterlijke woorden. Toch geweldig dat Ed Sheeran as we speak zo succesvol en geliefd is. En ook nog steeds een hele sympathieke gast is, dat vind ik ook wat waard!

Het zal denk ik niet lang meer duren voordat Gavin James ook alle concertzalen gaat betoveren. Ik verheug me er nu al op…

In Spotify en iTunes is een prachtig album van hem beschikbaar: Live at Whelans.

Enjoy listening!

Gavin James – Nervous

Gavin James – Coming Home

Gavin James – Till The Sun Comes Up

Gavin James – The Book of Love (cover van The Magnetic Fields)

Meer “muziek om van te houden” vind je hier.

Liefs, Chanou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.