KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // James Bay

Door Chanou.

James Bay Gitaar

Laat mij een nieuwe artiest ontdekken en ik ben happy. Zo ben ik verliefd geworden op de stem en sound van James Bay. Jullie kennen deze jonge, Britse singer/songwriter misschien van zijn single Hold back the river, een fijne, catchy track die ik al vaak heb gedraaid.

Ik ben altijd nieuwsgierig hoe iemand muzikant is geworden. Als je je hierin gaat verdiepen, levert dat vaak mooie verhalen op… Zo vond James als 11-jarig broekie een oude familiegitaar en leerde hij zichzelf via YouTube-video’s de snaren bespelen. Hoe cool is dat?! Inmiddels is hij door de BBC betiteld als the sound of 2015. Terecht!

Als ik eenmaal gecharmeerd ben van een artiest, duik ik zijn repertoire in. En wat blijkt? Zijn debuutalbum moet nog uitkomen; het album, Chaos and the calm, wordt eind maart gereleased. And that means dat we deze man met zijn lange lokken en hoedje nog in kleine, intieme zalen kunnen bewonderen de komende tijd: een heerlijk vooruitzicht! Er is nog geen volledig tourschema bekend voor aankomende zomer, maar ik verwacht dat James in Nederland zeker een aantal mooie momenten gaat beleven op festivals. En het allerliefste hoop ik hem natuurlijk in mijn geliefde Paradiso te zien. Wishful thinking!

Hij heeft wel al diverse tracks uitgebracht op een aantal EP’s. Mijn favoriete nummers zijn inmiddels Let it go, Hear your heart, Move together, Wait in line, Need the sun to break en When we were on fire.

Love them all. Enjoy listening!

Let it go

Hear your heart

Move together (prachtige akoestische versie op straat)

Wait in line

When we were on fire

Need the sun to break

 Liefs, Chanou

Bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.