KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // Lord Huron

Ik maak maar weinig mee dat ik een band op Facebook ‘like’ en niemand van mijn vrienden ze ook leuk vindt. Toch was het zo, en wel bij de band Lord Huron. Ik was amazed. Ben ik nou echt de enige in mijn “vriendenkring” die deze band kent?

Ook al zegt Facebook he-le-maal niets, heb ik toch het gevoel dat ze in Nederland nog wel wat promotie mogen en kunnen gebruiken. En dus deel ik vandaag de muziek van deze fijne indiefolk band met jullie.

De band vindt zijn oorsprong in Los Angeles en lanceerden hun eerste debuutalbum Lonesome Dreams in 2012. In 2015 kwam het tweede album Strange Tails uit.

De naam van de band is geïnspireerd door het meer, Lake Huron, waar oprichter Ben Schneider opgroeide. Hier maakte hij namelijk sinds jongs af aan al muziek rondom een kampvuurtje. Fijn idee. Zet mij daar ook maar neer, dan zing ik zachtjes mee met de volgende nummers:

Dat specifieke meer heeft waarschijnlijk ook veel invloed op de teksten en het geluid van Lord Huron. Sommige nummers lijken in elkaar over te vloeien alsof er twee rivieren bij elkaar komen. Vele teksten gaan ook over rivieren, meren, valleien en bergtoppen (“Oh, there’s a river that runs on forever / I’m gonna see where it leads” uit “Ends of the Earth”) of over één zijn met de natuur (“Die if I must, let my bones turn to dust / I’m the lord of the lake and I don’t want to leave it” uit “Ghost on the Shore”). Hell, zelfs hun Instagram-account staat vol met plaatjes uit de natuur in plaats van hunzelf.

Snap je dat gevoel dat je kan hebben, als je alleen bent in de natuur? Of het nu in de bergen, in het bos of op het strand is? Kijkend naar de zee, het strand, de bladeren en de sterrenhemel? Tijd lijkt even stil te staan. Je geniet intens van alles wat je op dat moment ziet en bent echt in het NU. De muziek van Lord Huron kan dat gevoel naar voren brengen. Soms word ik namelijk even naar de top van de berg gebracht. Naar die zonnige dag dat ik van waterval naar waterval hikete. Naar m’n roadtrip in Zuid-Afrika door de immens prachtige natuur.

Ik ben benieuwd wanneer we ze op de Nederlandse radio’s gaan horen.

Wil je zorgen dat ik niet de enige like ben? Ga dan hier naar hun Facebookpagina. Meer weten? Check www.strangetails.com. De albums zijn te koop op iTunes & je kunt ze luisteren via Spotify.

>> Meer muziek ontdekken doe je hier.

Wat vind jij ervan?

Bron foto