KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // Maggie Rogers

Als jong meisje droomde ik ervan zangeres te worden. In gedachten was dat podium van mij, had ik een zuivere stem en maakte ik stoere muziek met de heerlijke sound van gitaren en drums. Dromen, wat blijft dat toch heerlijk. Zingen is niet aan mij besteed, alhoewel die zangeres onder de douche altijd weer even tot leven komt. Mijn talent bleek dus elders te liggen, maar gelukkig werk ik inmiddels wel in de muziek en zit ik dichtbij het oh-zo-geliefde vuur dat artiesten in hun ogen hebben.

Muziek maken staat voor mij symbool voor het uiten van je verlangens, je dromen, je angsten, je passies. Alles kun je in muziek kwijt. En als het zelfs zover komt dat andere mensen voelen wat jij wilt vertellen met je muziek, dan ben je volgens mij ultiem gelukkig.
Die meisjesdroom van mij bevatte uiteraard het element ‘doorbreken in de muziek’ en dat moet Maggie Rogers ook vaak hebben gedacht. Maggie is een jonge meid die studeert aan de New York University Clive Davis Institute for Recorded Music. Zij had in februari een Masterclass van Pharrell Williams met een aantal medestudenten. Als je weet dat Pharrell naar een demo van je gaat luisteren, dan wil je natuurlijk het allerliefste een positieve reactie van hem. Maar hey, we hebben het hier wel over Pharrell, dus voordat hij blown away is by your music ben je allang weer uit je droom ontwaakt… of wordt hij werkelijkheid?!
Kijk zelf naar zijn reactie, het is geweldig om te zien hoe hij haar muziek direct voelt. En let ook zeker op het gespannen koppie van Maggie. Heel puur en prachtig om beide reacties te zien.

Ik vind het bijzonder dat zij diverse muziekstijlen in elkaar laat samensmelten. Een artiest met een folk hart die nu dromerige electronische muziek maakt, waar je de liefde voor folk muziek zeker nog in terughoort. Alaska is het eerste nummer waarmee Maggie jouw wereld in stapt. Nu wil je ongetwijfeld meer, same here.
Ik voelde Alaska meteen en kon niet wachten totdat ze het betreffende nummer zou uitbrengen. Dit deed ze op 17 juni, kort nadat de video met Pharrell viral ging. En inmiddels is haar track al meer dan 4 miljoen keer beluisterd op Spotify. Over meisjesdromen gesproken…

Liefs, Chanou

Foto door Katia Temkin Nick Das