INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // Muziekbeleving

nl-paradiso-amsterdam

Ik ben dol op muziek. Sterker nog, ik kan niet zonder. Of ik me nu verliefd voel en niet kan stoppen met glimlachen of lig te huilen van verdriet, omdat dezelfde liefde niet standhield: ik luister altijd naar muziek. Uiteraard beïnvloedt mijn gemoedstoestand zeker de keuze van de artiesten die ik op zet. Zo zullen Ben HowardAmos LeeRay Lamontagne, John Mayer en Damien Rice tijdens liefdesverdriet iets vaker de revue passeren. Daarentegen wordt tijdens een verliefde periode Natalie Cole weer uit de kast getrokken met haar heerlijke nummer  ‘This will be‘, om de dag goed te beginnen. En inmiddels kunnen we ‘Happy’ van Pharrell ook toevoegen aan dit liefdesritueel 😉

Ik werk naast mijn fulltime baan inmiddels 8 jaar in Paradiso – een soort uit de hand gelopen hobby – en dat voelt echt als een cadeautje als je zo van muziek houdt. Muziekbeleving tijdens een concert: dat vind ik het allermooiste! Ik kijk vaak even om me heen in de zaal, juist om die beleving bij al die verschillende mensen te proeven. Even je blik niet op het podium, maar op verschillende koppies om je heen. Zien hoe iedereen op zijn eigen manier geniet, in extase raakt van een artiest die alles geeft op een podium. Ik vind dat geweldig en word daar heel blij van. En ook de concertganger die is meegetrokken, maar verveelt om zich heen kijkt en hierdoor veel te veel is gaan drinken, is grappig om te zien. Kijk ook eens om je heen tijdens een concert, het is echt een aanrader. En misschien kijk je wel ineens de liefde van je leven in zijn ogen, who knows 😉

Ook als ik tijdens een concert aan het werk ben gebeuren er mooie dingen. Zo had ik laatst een dame aan de bar, ik schatte haar een jaar of 40, ze had haar moeder van 75 jaar meegenomen. Haar moeder was voor het eerst in Paradiso en samen kwamen ze dolgelukkig na afloop van het concert even met mij praten. Beide dames waren warme mensen, dat voelde je meteen. De oudere dame was heel dankbaar dat ze was meegenomen door haar dochter. ‘Wat is het hier mooi hè, prachtig. Dat ik dat nog mag meemaken op mijn leeftijd’. Zo lief. Ik houd van enthousiaste, lieve mensen. Waar ik ook van houd, is muziektips geven. De muzieksmaak van haar dochter kwam aan bod in het gesprek en dan wordt er bij mij iets getriggerd als ik merk dat we aardig op een lijn zitten. Artiesten opnoemen, horen dat zij die nog niet kent: dat vind ik te gek. Ik denk dan direct: ‘Zij wordt heel blij als ze straks thuis de eerste regels van ‘Keep it loose, Keep it tight‘ van Amos Lee beluistert.’ Ze ging naar huis met een lijstje van circa 15 nieuwe artiesten en een enorme glimlach. Zij blij, ik blij.

Ik hoor jullie denken ‘komt er nog wat leuks in Paradiso binnenkort?‘ Jazeker! Er wordt by the way ook in andere mooie zalen geprogrammeerd door Paradiso. Hieronder een aantal must see artiesten in november. Sommige concerten zijn al uitverkocht, maar iemand kan altijd de griep krijgen en jou het kaartje gunnen 😉 Enjoy!
  • 5 nov Jon Allen @ People’s Place – soul/folk/jazz
  • 7 nov Duke Dumont – @ Tolhuistuin – lekkere deephouse met fijne vocalen
  • 12 nov Chet Faker – @ Paradiso – bekend van de No Diggity cover – soul/jazz/r&b/house-invloeden
  • 17 nov Sam Amidon – @ Paradiso – folk/warme akoestische muziek
  • 22-23-24 nov Fink – singer/songwriter die je hart in speelt
  • 25 nov Selah Sue – stoere Belgische singer/songwriter met bijzondere, rauwe stem
Liefs,
Chanou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.