KUNST & CULTUUR

Naald & Kraak // Vintage grooves

Na eindelijk een beetje bijgekomen te zijn van het weekend, durf ik weer achter de computer te zitten en te gaan typen zonder typefouten. Wat een mooie feestjes. Eentje daarvan was een feestje in de Ekko, te Utrecht.

Al tijden ben ik graag op de plekken waar het Utrechts DJ-Collectief ‘Naald en Kraak’ draait. Zo dus ook afgelopen vrijdag. Dit duo zorgt er voor dat je niet stil kan blijven staan en die heupen steeds maar weer van links naar rechts blijven bewegen. Maar het belangrijkste op die avonden is dat zij bij mij, maar ook bij vele anderen, voor een grote glimlach op het gezicht zorgen. Deze DJ’s richten zich namelijk op vintage 50’s, 60’s en 70’s grooves. Daarbij kun je denken aan funk, soul, boogaloo, exotica, 60’s R&B, teenbeat, popcorn, ska en reggea, rock ’n roll en jazz. Ik houd er van.

Ook organiseren zij avonden in de Ekko, waarbij er dan ook een band komt spelen die binnen dit heerlijke genre past. Afgelopen vrijdag mochten wij luisteren naar de Duitse band ‘The Montesas’. Vanwege de files kregen we een gehaaste intro en probeerden ze alle liedjes in hun gegeven tijd te spelen. Maar dat maakte helemaal niet uit, want wat waren ze leuk en goed! De hele band was mooi aangekleed, de kapsels zaten goed en de zanger heeft echt een dijk van een stem. Doe daarbij de mix van rockabilly, beat en gestripte blues bop en ik ben los!

Mag ik jullie bij deze aansteken met de heerlijke vintage grooves en jullie allemaal eens vragen een dansje te gaan maken bij de heren van Naald en Kraak?

Gezellig!

Om wat nummers te horen of om te zien wanneer ze draaien, kijk dan even op hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.