MODE & BEAUTY

Naked Design // Ontwerp met lef

Alle lellebellen, schurken, pannekoeken (oude spelling), vlerken, tuthola’s, loeders, trutten, jokkebrokken, snotapen, schobbejakken en deugnieten, OPGELET! Op 19 augustus zullen tijdens Zomerliefde in Amsterdam Roest de beruchte kettingen van Naked Design verkrijgbaar zijn!

Pardon,Naked Design?
Naked Design gaat om kunst en illustratie – maar niet zomaar kunst en illustratie. Het zijn allemaal ontwerpen met opvallende concepten en ze bestaan allemaal uit twee- of driedimensionaal beeld. “Naakt is eerlijk, natuurlijk, puur, shockerend, mooi, sexy, fascinerend, aantrekkelijk, gevoelig, OMG en WTF!”, aldus Marloes Duyker, van Naked Design.

Toen Marloes was afgestudeerd van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft ze in 2004 Naked Design opgericht. Structuren en details, puurheid en schoonheid van imperfectie, spontaniteit en eigenzinnigheid; dit zijn de ingrediënten voor de verrassende beelden van Marloes Duyker. Marloes werkt voor een groot deel met de naaimachine, waarmee prikkelende beelden van textiel worden gecreëerd die balanceren op de grens van figuratieve en abstracte werelden; een delicaat spel van structuren en fragiele stiksels.

Marloes heeft daarmee intussen al voor klanten zoals ABN Bank, Vodafone, Volvo en Tommy Hilfiger gewerkt. Check bijvoorbeeld eens dit filmpje.

Marloes verbreedde echter in 2011 haar horizon, en begon met kettingen die machinaal gelaserd zijn uit plexiglas. Je kunt kiezen uit Oud Hollandse scheldwoorden als ‘schobbejak’, ’trut’ of ‘lellebel’, als een parodie op de gouden naamplaat kettingen (denk aan Carrie in SATC). Maar ook figuren als een poepend hondje met een los drolletje, 2 guns, een vogeltje of een hertje horen erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kettinkjes kun je o.a. bij Supermarket, Restored en FreshFashionDesigners kopen, en zijn ongeveer 20 euro per stuk.

Maar, je kunt ze dus ook komen bekijken tijdens ZOMERLIEFDE, want Naked Design is daar ook bij! Kunnen we ook op jou rekenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.