MODE & BEAUTY

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden

Ik ben 27 en ik word oud.

Zodra ik dat tegen m’n ouders zeg, word ik natuurlijk keihard uitgelachen. En dat snap ik.

Toch heb ik er last van. Ik zie de eerste grijze haartjes verschijnen, ik zie duidelijk meer rimpeltjes dan 5 jaar geleden, ik heb opeens cellulites en ik zie zeker gelere tanden. Bah. Boe. Aaaah. De keiharde confrontatie met de aftakeling is begonnen. Ha!

Ik zou geen moderne hippie zijn zonder direct op onderzoek uit te gaan welke remedies er bestaan tegen ouder worden. Een complete remedie is er natuurlijk niet, dat snapt iedereen, maar ik kan de natuur wel een beetje tegengaan. Hoop ik. Ik gebruik sinds een paar weken in ieder geval deze producten en wel hierom:

Kurkuma

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 3

Er zijn allerlei verschillende natuurlijke trucjes om gele tanden tegen te gaan of minder te laten worden. Denk alleen al aan verbrand brood, aardbei, appel en citroen… Ik gebruik sinds kort kurkuma, puur omdat ik het best wel makkelijk en smakelijk vind. Tijdens het tanden poetsen doe ik namelijk een beetje kurkuma over m’n tandpasta! Gek genoeg is het poeder natuurlijk knalgeel. Maar het eten van kurkuma en het ermee poetsen zorgen niet voor gele tanden: je krijgt er schijnbaar een hagelwit gebit van.

Ik gebruik de kurkuma van Silvo.

Cactusolie

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 1

Ik gebruik cactusolie als gezichtscrème, omdat het schijnt te helpen tegen rimpels. Cactusolie vervaagt namelijk rimpels en ondersteunt de vertraging van rimpelvorming. Voor mij is deze olie extra fijn, omdat m’n huid er lekker door hydrateert (onthoud wel: ik heb een hele droge huid).

Ik gebruik de cactusolie van De Tuinen.

Cellulitesolie

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 4

Ik wist niet eens dat er cellulitesolie bestond! Gepaard met veel bubble but-oefeningen (die ik tegenwoordig lekker doe via YouTube) en een toch-wel-redelijk-gezonde-levensstijl, vind ik het een tof idee dat ik er een lekkere olie tegenaan kan gooien. Deze olie van De Tuinen bevat o.a. rozemarijn-, muizendoorn- en berkenolie die het vochtgehalte van de huid op peil houden en het herstellend vermogen van het bindweefsel ondersteunen. De olie helpt de doorbloeding en stimuleert afvoer van afvalstoffen en vocht.

Ik gebruik de cellulitisolie van De Tuinen.

Vergeet niet dat je 1) gezond moet eten, 2) genoeg moet bewegen, 3) we in de kern niets tegen de kracht van de natuur kunnen doen en 4) je dus vooral niet moet vergeten te genieten van het leven.

Q: Heb jij nog een goede natuurlijke tip tegen ouder worden? I’m dying to know! 😉

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.