Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden

Ik ben 27 en ik word oud.

Zodra ik dat tegen m’n ouders zeg, word ik natuurlijk keihard uitgelachen. En dat snap ik.

Toch heb ik er last van. Ik zie de eerste grijze haartjes verschijnen, ik zie duidelijk meer rimpeltjes dan 5 jaar geleden, ik heb opeens cellulites en ik zie zeker gelere tanden. Bah. Boe. Aaaah. De keiharde confrontatie met de aftakeling is begonnen. Ha!

Ik zou geen moderne hippie zijn zonder direct op onderzoek uit te gaan welke remedies er bestaan tegen ouder worden. Een complete remedie is er natuurlijk niet, dat snapt iedereen, maar ik kan de natuur wel een beetje tegengaan. Hoop ik. Ik gebruik sinds een paar weken in ieder geval deze producten en wel hierom:

Kurkuma

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 3

Er zijn allerlei verschillende natuurlijke trucjes om gele tanden tegen te gaan of minder te laten worden. Denk alleen al aan verbrand brood, aardbei, appel en citroen… Ik gebruik sinds kort kurkuma, puur omdat ik het best wel makkelijk en smakelijk vind. Tijdens het tanden poetsen doe ik namelijk een beetje kurkuma over m’n tandpasta! Gek genoeg is het poeder natuurlijk knalgeel. Maar het eten van kurkuma en het ermee poetsen zorgen niet voor gele tanden: je krijgt er schijnbaar een hagelwit gebit van.

Ik gebruik de kurkuma van Silvo.

Cactusolie

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 1

Ik gebruik cactusolie als gezichtscrème, omdat het schijnt te helpen tegen rimpels. Cactusolie vervaagt namelijk rimpels en ondersteunt de vertraging van rimpelvorming. Voor mij is deze olie extra fijn, omdat m’n huid er lekker door hydrateert (onthoud wel: ik heb een hele droge huid).

Ik gebruik de cactusolie van De Tuinen.

Cellulitesolie

Natuurlijke behandelingen tegen ouder worden 4

Ik wist niet eens dat er cellulitesolie bestond! Gepaard met veel bubble but-oefeningen (die ik tegenwoordig lekker doe via YouTube) en een toch-wel-redelijk-gezonde-levensstijl, vind ik het een tof idee dat ik er een lekkere olie tegenaan kan gooien. Deze olie van De Tuinen bevat o.a. rozemarijn-, muizendoorn- en berkenolie die het vochtgehalte van de huid op peil houden en het herstellend vermogen van het bindweefsel ondersteunen. De olie helpt de doorbloeding en stimuleert afvoer van afvalstoffen en vocht.

Ik gebruik de cellulitisolie van De Tuinen.

Vergeet niet dat je 1) gezond moet eten, 2) genoeg moet bewegen, 3) we in de kern niets tegen de kracht van de natuur kunnen doen en 4) je dus vooral niet moet vergeten te genieten van het leven.

Q: Heb jij nog een goede natuurlijke tip tegen ouder worden? I’m dying to know! 😉

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

18 reacties

Marlies -

Wauw ik heb vele hulpmiddelen gezien maar zo simpel had ik het blijkbaar dus niet gezocht.

Zoë -

Yay!

kristi -

Castorolie van de tuinen is heel goed voor wimpers (STevigheid en groei) en kan ook in je haar, had het via een vriendin is echt top spul!

Gr Kristi

Zoë -

Oh, wat bijzonder! Smeer je dat dan op je ogen?

Kim Schievink -

Ook 27 en precies datzelfde probleem van uitgelachen worden als ik zeur over mijn beginnende aftakeling. Het is gewoon zo! Na weken met kokosolie te smeren, zie ik echt het verschil! Dus geen fabel, kokosolie werkt echt tegen slappe huid en rimpeltjes!

Zoë -

Haha! Ja, ik was vorig jaar ook helemaal into kokosolie. Ik ben dit jaar vooral fan van de cactusolie. Veel mensen zeggen ook dat ze m’n huid er heel rustig uit vinden zien. Dus: aanraderrrr! 😉

Marieke -

Ik heb laatst cactusvijgolie mogen reviewen (zou dat hetzelfde zijn als jouw cactusolie?) en dat beviel me echt wel erg goed! Ik ben inmiddels 33, echte rimpels heb ik nog niet. Maar fijne lijntjes werden zeker wel minder erdoor. Dat kurkuma gele tanden witter maakt heb ik ook gehoord ja. Ik heb het zelfs in huis, maar nog niet geprobeerd. Aardbeien schijnen overigens ook te helpen bij gele tanden :-)

Marte -

Ja klopt! Dus lekker veel aardbeitjes eten komende tijd! 😉
Cactusvijgolie klinkt ook heel prettig en lekker!
Jaloers op je leeftijd en het nog geen rimpels hebben trouwens… Komt door m’n super droge huid helaas :-(

Vera -

Hmm kurkuma ga ik eens gebruiken bij het poetsen. Ik doe het in de winter wel vaak door de havermout met zwarte peper, gemberpoeder, nootmuskaat, kardemom en kaneel. Gewoon lekker wat meer kruiden en t schijnt gezond te zijn. Zwarte peper is volgens Rens Kroes sowieso een aardig goedje. Ik gebruik nu soms ook arganolie voor mijn gezicht en haar. Door de vitamine E herstelt het gezicht sneller na verbranding schijnt! Ben benieuwd hoe die cellulites olie bevalt. X

Marte -

Jaa arganolie moet ik ook ECHT eens proberen!! Staat op m’n to do list 😉

Manja -

Ik krijg pukkels van arganolie op mn gezicht :(

Marte

Marte -

Ow no, dat is gek! Zou ik niet verwachten. Is het te vet misschien?

Manja -

ja stom he, ik weet het niet. Heb het aan mn moeder gegeven, die is er super blij mee, gebruikt het tegen rosacea.

Kim -

Ah we zijn even oud! haha. Gelukkig nog geen rimpels hier. Leuk geschreven! Ik ga je vermelden in een artikel hierover. Vindt het heel inspirerend.

Marte -

Dank je wel Kim, wat een leuk artikel heb je er zelf over geschreven!
En jaloers op je geen-rimpels-hebben; komt helaas door m’n zeer droge huid vrees ik…?

Manja -

In de ayurveda gebruiken ze heel veel methodes ‘tegen’ ouder worden. Je lichaam borstelen en daarna je lichaam masseren met goede olie voor het douchen, je mond spoelen met olie voordat je gaat eten, je tong schrapen, je neus doorspoelen (wordt je minder snel/heftig verkouden). yoga voor het gezicht en de ogen is ook een goede 😀

Marte -

Jaa, lichaam borstelen doe ik ook! Heerlijk :)
Verder hele leuke en goede tips Manja!

Reageer ook