MODE & BEAUTY

Tried & Tested: ColourWell Shampoo & Conditioner

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Review Colourwell Natuurlijke Shampoo Conditioner1

Of ik de shampoo en conditioner van ColourWell wilde testen? Maar… Natuurlijk! Ik sta nog steeds open om allerlei soorten natuurlijke cosmetica te testen en te gebruiken! Het is namelijk zo: ik heb tot een jaar geleden eigenlijk nooit actief gezocht naar natuurlijke cosmetica. Totdat ik Het Hormoon Geheim las en bedacht dat alles wat ik gebruik effect kan hebben op m’n gesteldheid! En ja, ik wil eigenlijk liever niet teveel troep op m’n lichaam smeren en vervolgens hierdoor boos zijn op alles en iedereen.

Mijn zoektocht gaat redelijk ‘langzaam’, maar ik wil jullie per stapje meenemen in mijn leerproces… Of het nu een natuurlijke mascara is, of een natuurlijke zonnebrand…

Vandaag dus! Natuurlijke shampoo en conditioner van ColourWell: “a natural choice for health conscious people”, zeggen ze.

Review Colourwell Natuurlijke Shampoo Conditioner2

Het oordeel

Wat me aansprak aan het merk is dat ze werken met natuurlijke medicinale ingrediënten die erkend zijn door Ayurveda. Ayurveda is een traditionele en geheel natuurlijke geneeswijze uit India. De volgende ingrediënten vind je daarom terug:

  • Bhringraj: bevordert haargroei en helpt bij beschadigd haar (in de conditioner)
  • Amla: anti-roos, haar vitaliser (in de shampoo)
  • Shikakai: verzacht het haar en stimuleert haargroei, anti-roos (in de shampoo)
  • Henna: hypoallergenische kleurstof (in de shampoo)

De producten ruiken lekker fris en doen goed hun werk. Ik ben echt verbaasd over het resultaat. M’n haar voelt na het gebruik schoon en, zeker na de conditioner, heel zacht. Dat is met mijn droge en beschadigde haar enorm gewenst! Zeker nu m’n haar af en toe in de zee komt kan ik wel een goede conditioner gebruiken en deze is perfect. Ik moest onder de douche wel een beetje wennen aan de shampoo: deze schuimt namelijk niet. De shampoo is ook een beetje ‘waterig’. Je smeert het gewoon uit, net als normaal, maar er “gebeurt” verder niets. Waarschijnlijk is dat normaal, als er geen troep in zit? Ik weet het niet…

De shampoo en conditioner zijn beide namelijk vrij van agressieve chemicaliën, siliconen, sulphaten (SLS of SLES), parabenen en kunstmatige kleurstoffen. Oeh, I like! Nu is het niet zo dat ik een gevoelige huid heb en bepaalde dingen per se moet vermijden. Ik vind het gewoon een fijn idee geen troep te gebruiken en waar mogelijk doe ik dat dus ook.

Review Colourwell Natuurlijke Shampoo Conditioner4

Of ik ‘m zelf zou kopen? Daarvoor wil ik graag eerst andere “natuurlijke” shampoos en conditioners testen. Ik vind ‘m in principe hartstikke fijn, het is alleen jammer dat ‘ie best duur is.

Ingrediënten

Shampoo: Botanical Extract of Phyllanthus emblica (Amla fruit)*, Sapindus mukorossi (Reetha fruit)*, Acacia concinna (Shikakai)* Lawsonia inermis (Henna)* in Purified Water, Cocamidopropyl Betaine* (from Coconut oil) Citric acid, PEG-150 Distearate, Decyl Glucoside (from Coconut oil), Sodium Chloride, Hydroxyethyl Cellulose, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, DMDM Hydantion, Capryl Glycol, Caprylhydroxamic Acid, Fragrance. *organically

Conditioner: Botanical extract of Eclepta alba (Bhringrai)* in purified water, hexadecanol, Emulsifying Wax, PEG-150, Distearate, Isopropyl Palmitate, Almond Oil, Wheat germ Oil, Aloe Vera, Citric acid, DMDM Hydantion, Sodium chloride, Capryl Glycol, Caprylhydroxamic Acid, Fragrance. *organically

Als je het woord niet in een keer kan lezen of het ingrediënt niet kan opeten: is het dus eigenlijk niet 100 % natuurlijk, vind ik. Het zijn alleen geen “agressieve” chemicaliën die erin zitten. Bekijk daarvoor eerst eens wat de eerste ingrediënten zijn in de “normale” shampoos. Bedenk dan ook dat dit pas de laatste ingrediënten zijn in deze producten en ze niet agressief zijn.

Review Colourwell Natuurlijke Shampoo Conditioner3

Prijs

Natuurlijke producten gaan vaak gepaard met hogere prijzen. Een fles shampoo en/of conditioner van 250 ml kost €12.95.

Hier scoort ‘ie extra goed op:

  • ColourWell gebruikt natuurlijke medicinale ingrediënten erkend door Ayurveda
  • Fijn en tof dat de producten vrij zijn van agressieve chemicaliën, siliconen, sulphaten (SLS of SLES), parabenen en kunstmatige kleurstoffen.
  • ColourWell is een merk dat zich specialiseert in haarkleuring. Als je je haar dus hebt gekleurd schijnen deze producten extra goed voor je te zijn.
  • Not tested on animals, of course…

Je kunt de shampoo en conditioner o.a. kopen op hun eigen website: colourwell.com!

Q: Maak jij gebruik van een natuurlijke shampoo en/of conditioner? Zo ja, waarom? Welke is jouw favoriet?

Kijk voor meer tips en reviews in de “Natuurlijke Schoonheidssalon” op de site.

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.
Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.