INSPIRATIE, MODE & BEAUTY

Tried & Tested: De Eve Cup

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Door Lauri.

tumblr_static_bed

Bron foto.

Ben jij ook weleens beland in een speurtocht naar tampons, terwijl je in je menstruatie zit? Ik had het regelmatig, terwijl ik op stap, op school of op mijn werk was. Zo vervelend! Het laatste jaar niet meer: ik gebruik namelijk een Eve Cup.

Je hebt er misschien weleens van gehoord: de Eve Cup is is een eco-friendly alternatief voor tampons of maandverband. Je hoeft hem maar een keer aan te schaffen in tien jaar tijd en er zitten alleen maar voordelen aan (vind ik).

Zoals het met alle nieuwe dingen in het leven is, kan het spannend zijn om het de eerste keer te gebruiken. In het begin kan het een klein beetje onaangenaam voelen; de cup moet zich goed ‘nestelen’ en ik voel dat de cup zich open vouwt, maar daarna is het helemaal goed en voel ik er niks meer van! Ik houd wel een inlegkruisje in voor extra zekerheid (dat deed ik ook al met tampons). Ik gebruik de Eve Cup overdag en ’s nachts en ik ben er dolgelukkig mee.

Waarom een Eve Cup?
Gemiddeld gebruikt een vrouw 11.400 tampons en andere maandelijkse wegwerpproducten in haar leven. Al dit afval komt in de natuur terecht. Dat is veel! Door de Eve Cup te gaan gebruiken, stop je dit. Zoals ik al zei: je hebt maar één Eve Cup nodig, die wel tot tien jaar meegaat.

Daarnaast zijn tampons hartstikke chemisch. Ze zijn meestal gemaakt van synthetische vezels die door talloze chemische processen gaan om zo wit en compact worden. De absorberende functie van tampons kan ook droogheid en irritatie veroorzaken en ook is het onvermijdelijk dat de chemicaliën uit de tampon in jouw lichaam worden opgenomen. Dat is zorgwekkend: deze chemicaliën zorgen bij sommige vrouwen voor een toename van krampen, anderen krijgen Candida of – in zeer zeldzame gevallen – het ‘Toxic Shock Syndroom’. Waarom zouden we bovenstaande riskeren als het ook zonder die enge risico’s kan?

Hier is een filmpje over de Eve Cup van powervrouw Nienke:

https://www.youtube.com/watch?v=Unxiql_bkWA#t=117

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Geen noodzoektochten meer.
  • Je krijgt geen chemische stoffen binnen, dus je beschermt je gezondheid!!!
  • Je produceert (veel) minder afval.
  • Je bespaart op de lange termijn geld.
  • De Eve Cup is overdag en ’s nachts te gebruiken.
  • De Eve Cup kan lang blijven zitten.
  • De Eve Cup is flexibel, dus beweegt mee (ideaal tijdens sporten). Een tampon is niet flexibel en voel je af en toe.
  • Tijdens het plassen blijft het goed zitten, geen last van natte ‘plas’ touwtjes 😛 .

Ik vind dat elke moderne vrouw er eentje in haar tas moet hebben (of, als je menstrueert, in je vagina…)! 😉

Nienke, dankjewel dat je je missie ervan hebt gemaakt om bewustzijn te verspreiden over hoe we onze flow veilig op kunnen vangen zonder uit onze flow te raken!!!

Je kunt ‘m hier bestellen, mocht je geïnteresseerd zijn! GO!

Kijk voor meer tips en reviews in de “Natuurlijke Schoonheidssalon” op de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.