Tried & Tested: schoonheidsproducten van Lekkerineenpotje

Ik ben helemaal gek op natuurlijke middeltjes die kunnen dienen als natuurlijke verzorgingsmiddelen. Een perfect merk om hiervoor in de gaten te houden is Lekkerineenpotje.

Waar de deo’s een paar jaar geleden nog met de hand werd gemaakt, zijn de beslagkommen inmiddels vervangen voor 100-liter tanks waar alle plantaardige oliën zorgvuldig in worden gesmolten en gemengd. Je kunt Lekkerineenpotje deodorant daarom nu door heel Nederland en België in de Albert Heijn vinden. Daar kun je kiezen uit drie geuren: neutraal, lavendel en pepermunt & rozemarijn.

Maar hoe goed werken die producten nou? Ik deed de test.

Lekker in een potje x Moderne Hippies - 1

Het oordeel

Nu ben ik een beetje verwend rondom natuurlijke deodorant. Ik heb de afgelopen jaren enkele merken getest en ik snap inmiddels wel “hoe het werkt”. Ik vind het niet gek meer dat ik een beetje crème op m’n vingertop moet leggen en dat vervolgens over m’n oksel moet wrijven. Ik vind het ook niet gek meer dat ik gedurende de dag nog wel zweet, maar dat het alleen als antiperspirant werkt (dat je niet gaat ruiken, dus.) Helemaal prima, wat mij betreft: dat is ook natuur.

In principe doet deze natuurlijke deodorant hetzelfde trucje. Het enige nadeel, vond ik, is dat de deo na ongeveer 4 uur bij mij wel uitwerkt en ik dan opnieuw moet smeren.

Wel fijn: de deo is gemaakt met enkel natuurlijke en biologische ingrediënten en bevat geen parabenen, alcohol, parfum, siliconen, aluminium en dierlijke stoffen. De deodorant is daarnaast 100% geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs en is daarom ook niet getest op dieren.

Lekker in een potje x Moderne Hippies - 3

Prijs

6,99

Ingrediënten

Zuiveringszout, maiszetmeel, biologische shea boter, biologische kokosolie, koolzaadwas, lavendelolie, vitamine E & zonnebloemolie.

Lekkerineenpotje heeft een website. Tip: je kunt ook kiezen voor een ik-kan-niet-kiezen-deodorant-trio! Yummy.

Ben jij al nieuwsgierig geworden?

2 reacties

Maartje -

Wat een goede tip! Ik probeer steeds minder afval te produceren en das nog best lastig met alle cosmetica die in dikke lagen plastic is verpakt. Dit klinkt alsof het geen enge stoffen bevat en het is ook nog eens super tof verpakt in glas. Ik ben blij : )

Zoë

Zoë -

Jaaa, het is zo leuk!

Comments are closed.