MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Sesame Suntan Lotion van Lush

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Worden jullie stiekem al een beetje gek van alle zonnige reisartikelen? Op z’n Thais gezegd: solly! Over een paar weken ben ik weer in Nederland en beloof ik weer wat meer mee te gaan in jullie “flow”. (Maar stiekem wil ik helemaal niet weg!)

Afgelopen maand heb ik de Sesame Suntan Lotion van Lush getest. Ik ben namelijk fan van Lush en was erg nieuwsgierig. Ik wist eerst ook niet dat Lush een zonnebrand heeft! Mijn ervaringen wil ik daarom vandaag met jullie delen! Misschien vind je het interessant voor je volgende reis, of anders vast voor de lente en de zomer in Nederland! Want jeeej, die komt er aaaaan, jaaaaa, better believe it!

Het oordeel

De eerste keer toen ik de Sesame Suntan Lotion rook dacht ik: “bah?”. De zonnebrand ruikt namelijk 100 % naar sesam en daar moet je toch wel van houden. (Ik moest gelijk denken aan de humus die ik thuis geregeld maak! LEUK als je vegan bent en daar veel liefde voor hebt.) M’n vriendje zegt ons hele verblijf al “hoi sesammeisje!” nadat ik me heb ingesmeerd. Het grote voordeel is dat er geen parfum in zit, en dus bijvoorbeeld heel fijn kan zijn als je een gevoelige huid hebt.

Lush Sesame Suntan Lotion3

De lotion is aardig “waterig” en daardoor niet plakkerig, wat ik heel fijn vind. Hoe warmer het wordt, hoe wateriger de lotion wordt – dit kan soms wat onhandig zijn. Maar je hebt weinig lotion nodig om je gehele lichaam in te smeren. De Sesame Suntan Lotion heeft SPF 10. Ik vond dit een beetje ‘eng’ met de felle Thaise zon, maar ik ben níet verbrand. Ik werd zelfs heel geleidelijk en mooi bruin.

De natuurlijke zonnebrand is wel even anders dan andere natuurlijke zonnebrandcrèmes: er zit namelijk geen zinkoxide en titaniumdioxide in – de minerale filters die je normaliter in bijna iedere andere natuurlijke zonnebrand zal vinden. Dit vond ik belangrijk om te weten, omdat deze stoffen niet afbreekbaar zijn en enkele onderzoeken stellen dat ze daardoor het koraal zouden verpesten. Onhandig dus; als je van plan bent de zee in te gaan. Er zitten alleen wel andere ingrediënten in de Sesame Suntan Lotion in die ook niet afbreekbaar zouden zijn, dus of deze alsnog het koraal verpesten? Het zou kunnen. Om veilig te zijn voor de zee kan je überhaupt beter overgaan op een ander alternatief dan natuurlijke zonnebrand.

Anyhow, waarom ik dit allemaal zeg: zinkoxide en titaniumdioxide zijn minerale filters die op je huid blijven liggen, waardoor het meestal voldoet om je slechts één keer in te smeren op een dag. Een fijn voordeel aan natuurlijke zonnebrand. In deze zonnebrand van Lush zit deze filters dus niet, en dat gaat gelijk gepaard met het volgende: je moet een ruime hoeveelheid aanbrengen op je huid, en het liefst iedere twee uur. Dit is veel! Samen met m’n vriend had ik een fles van 250 gram, die ongeveer na een kleine maand op was. Gelukkig hebben we nog een kleine van 100 gram voor de komende weken. Maar over het algemeen moet je redelijk wat smeren en is de grote pot aardig aan de prijs.

Lush Sesame Suntan Lotion4

Of ik ‘m nog een keer zou kopen? Moeilijk. Ik ben geen fan geworden van de geur en vind het toch wel lekker als zonnebrand een frisse en zomerse geur heeft. Maar in de kern ben ik heel blij met de lotion. Hij doet goed z’n werk en ik ben blij een merk te gebruiken waar ik achter kan staan.

Ingrediënten

Walnootblad infusie, Sesamolie, biologisch (Sesamum indicum), Water (Aqua), Octylmethoxycinnamate (Ethylhexyl methoxycinnamate), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Cacaoboter, fair trade biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Aloe Vera-extract (Aloe barbadensis), Butyl Methoxydibenzoylmethane, Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Zoals je ziet zijn de eerste twee ingrediënten (en dus de overheersende) walnootblad infusie en sesamolie. De laatste zes ingrediënten begrijp ik alleen niet, en daarom vraag ik me dan al snel af hoe ‘natuurlijk’ het nou echt is.

Prijs

De Sesame Suntan Lotion is verkrijgbaar in twee maten: 100 gram (€ 14,50) en 250 gram (€ 26,95).

Hier scoort ‘ie extra goed op:

  • Geschikt voor vegans (en dus: dierproefvrij)
  • Lush an sich is een fantastisch merk
  • Je wordt er geleidelijk bronzig bruin van. Mooi!! Heel mooi!
  • Hij voelt heel natuurlijk (maar of ‘ie dat nou ook compleet is?)
  • Hij plakt niet en smeert lekker in

Enkele weken geleden verdiepte ik me ook in het effect van (natuurlijke) zonnebrand op het koraal. Ookal denk je dat je lief bent voor het milieu als je gebruikmaakt van natuurlijke zonnebrand, blijkt dit niet het geval te zijn. Heb jij dit artikel al gelezen?

Je kunt de Sesame Suntan Lotion online kopen of in een van de Lush winkels.

Q: Gebruik jij natuurlijke zonnebrand? Of ben jij fan van een ander (natuurlijk) merk?

Lush Sesame Suntan Lotion2

Kijk voor meer tips en reviews in de “Natuurlijke Schoonheidssalon” op de site.

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.
Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.