MODE & BEAUTY

Tried & Tested: gezichtsverzorging van Squalan

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Review Squalan2

Ik ben fan van olie als gezichts- en lichaamsverzorging. Het is een beetje afhankelijk van het seizoen, maar ik gebruik vaak kokosolie of avocado-olie als gezichtscrème en bodylotion. Niet per se omdat ik een gevoelige huid heb, maar omdat ik het prettig vind iets natuurlijks op m’n huid te smeren. Als je het niet kunt eten, kun je het maar beter ook niet op je lichaam smeren. Toch?

Ik vind het ook leuk om me te verdiepen in andere soorten oliën. Zoals deze nieuwe olie van Squalan: “een 100 % plantaardige gezichtsolie met oeringrediënt”. Welke oeringrediënt? Squalaan. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar schijnbaar is het een bestanddeel dat vaak in duurdere cosmeticaproducten wordt gebruikt. Squaleen is een stof dat zowel door mensen, dieren en planten geproduceerd wordt en voor flexibiliteit en soepelheid van de huid zorgt. (Het verschil tussen squaleen en squalaan kun je hier lezen.)

Na je dertigste levensjaar neemt de hoeveelheid squaleen in je huid af. Nu heb ik sowieso een extreem droge huid, ben ik ook alweer iets ouder (27) en kan ik wel middeltjes gebruiken om de flexilibiteit en soepelheid te laten toenemen. Als je de soepelheid wilt bewaren, dan kun je dat van binnenuit doen door gezonde vetten te eten, maar je kunt het ook van buitenaf toedienen, door middel van zo’n soort huidolie.

De producten van Squalan zijn echt luxe, verzachtende oliën die stellen lijntjes en rimpels te vervagen en de elasticiteit en glans van de huid te herstellen. Squalan biedt twee verschillende producten aan: Pure en Moisturizer. De laatste is hetzelfde als Pure, maar dan met extra olie uit de Brassica Napus plant; ook wel bekend als koolzaad. Ik heb beide producten afgelopen twee maanden gebruikt. De flesjes zijn inmiddels op, dus het is tijd voor een review!

Het oordeel

Toen ik zowel de Pure als de Moisturizer probeerde, trok de olie binnen no-time in m’n huid. Na een paar minuten wilde ik weer een paar druppeltjes op m’n huid doen, omdat het er extreem snel in trok. Dat was jammer, want mijn 10 ml flesje ging daardoor heel snel op. Schijnbaar – als je het langer gebruikt – stabiliseer je hiermee dus wel je squaleen-gehalte in je huid waardoor je steeds wat minder druppels nodig hebt. Hiervoor heb ik de producten te kort kunnen proberen om echt verschil te kunnen merken. Daar komt bij dat ik de producten in de winter probeerde: een periode waarin mijn huid super droog is. Vervolgens nam ik de flesjes mee op reis, naar een zonnige bestemming, in de hoop dat het daar beter zou gaan met de droogte van m’n huid. Ik merkte inderdaad verschil. Ik had genoeg aan 2-3 druppeltjes! Wat ik extreem handig vond was het formaat van de flesjes. M’n huid wordt namelijk nog droger in het vliegtuig (haat aan airco!); ik nam een flesje mee in m’n handbagage en kon zo tijdens de vlucht een gezond alternatief op m’n huid smeren. Heel erg fijn!

Ik had verwacht dat ik de Moisturizer fijner vond, omdat ik dus zo’n droge huid heb en deze juist daar goed voor is, maar ik merkte dat ik Pure iets prettiger vond. Ik weet niet precies waar dat door kwam, maar Pure leek mijn huid gek genoeg iets meer te voeden.

Zou ik Squalan kopen om nog eens te gebruiken? Even sparen, maar: ja! Dan zou ik er mee willen beginnen in de lente/zomer, als mijn huid van zichzelf een stuk minder droog is. En om te kijken of ik op de lange termijn verschil merk op het gebied van mijn rimpeltjes en elasticiteit van m’n huid.

Pure

Review Squalan4

Review Squalan1

Ingrediënten

Squalane.

Moisturizer

Review Squalan6

Review Squalan5

Ingrediënten

Squalane, Isostearyl Isostearate.

Prijs

De flesjes die ik heb geprobeerd zijn € 14,95- en 10 ml. Je kunt ze ook als set kopen voor € 24,95-. Squalan Pure kost normaliter € 39,95- en de Moisturizer is € 49,95-; beide flesjes zijn dan 30 ml. Squalan is verkrijgbaar via www.squalan.com.

Hier scoort ‘ie extra goed op:

  • Een ingrediëntenlijst bestaande uit 1 (max 2) ingrediënten is sowieso the bomb
  • Lekker puur
  • Fijn voor de jongedames onder ons met hier en daar een rimpeltje en wat minder soepelheid/flexibiliteit in de huid
  • De kleine (10 ml) verpakking is super handig om mee te nemen op reis, vooral in je handbagage

Review Squalan3

Kijk voor meer tips en reviews in de “Natuurlijke Schoonheidssalon” op de site.

Ben jij fan van olie als gezichtsverzorging? En zou je Squalan een keer willen proberen?

*Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.