VIDEO // Nespresso Challenge: Decaffeinato of niet?

Gesponsord – Ik heb een probleempje: als ik ‘s avonds een kopje koffie neem, slaap ik niet meer – terwijl ik op z’n tijd wel van een kopje koffie houd. Ook ‘s avonds. Wat doe je dan?

Omdat ik graag Nespresso drink, kocht ik laatst een ‘ontdekkingsdoos’ met het thema intens. Hier zaten 15 (van de 23) verschillende Grand Crus smaken in die dus allemaal wat intenser zijn qua smaak (je hebt bijvoorbeeld ook de optie om mild te kiezen). Het zijn nogal wat smaken, en daarom probeer ik je vandaag een beetje wegwijs te maken en laat ik je zien of ik het verschil tussen de normale smaken en decaffeinato proef!

In deze doos zaten namelijk ook drie ‘decaffeinato’ varianten: welgezegd van Arpeggio, Vivalto Lungo en Volluto. Nu beweert Nespresso dat deze exact hetzelfde zijn als de oorspronkelijke Grand Crus smaken. Zo is er dus een ‘Vivalto Lungo’ en een ‘Vivalto Lungo Decaffeinato’. Maar.. is dat ook echt zo? Wij deden de test:

https://www.youtube.com/watch?v=aYTK_-rveK0&feature=youtu.be

Na het testen van alle smaken in de doos kan ik nu dan ook de volgende smaken op de volgende momentjes aanraden:

Nespresso Ad  - 5

1. Fortissio Lungo om mee wakker te worden

De Fortissio Lungo heeft een intensere smaak dan bijvoorbeeld de Vivalto Lungo. Een sterk bakje koffie – heel lekker om mee wakker te worden op een gemiddelde werkdag.

Nespresso Ad  - 1

2. Cappuccino gemaakt met Kazaar + soyamelk op zondagochtend

Mijn perfecte zondagochtend bevat een lekker ontbijtje, een magazine, mijn vriend aan mijn zijde, wat fruit, verse jus, onze favoriete muziek en een cappuccino. Ik maak mijn variant het liefst met Kazaar en wat soyamelk.

Nespresso Ad  - 4

2. Vivalto Lungo Decaffeinato na het avondeten

Een perfect normaal kopje koffie zonder cafeïne is (zoals blijkt uit de challenge) de Vivalte Lungo Decaffeinato. Koffie zonder cafeïne bestaat niet; onze lichamen herkennen het kleine beetje alleen niet. Ideaal als je toch zin hebt in een kopje koffie ‘s avonds, maar niet tot 2 uur ‘s nachts wakker wilt blijven vanwege de cafeïne ;).

Alles is echter een kwestie van een smaak! Het is des te leuker de 23 Grand Crus zelf eens te testen/proeven. Het zijn er immers zoveel en er is heel veel te ontdekken. Je hoeft niet – zoals ik – een hele doos te kopen 😉 Dit kun je ook makkelijk in hun Ateliers doen!

Recycle!

En vergeet niet een recyclezak te vragen/bestellen! Deze kun je weer inleveren bij de Ateliers, aan de koerier teruggeven of inleveren bij een Kaila-punt.

Nespresso Ad  - 3

Verhaal

Benieuwd naar het verhaal achter Nespresso? Ik mocht met ze mee naar Berlijn en werd daar blij verrast door de combinatie van commercie, eerlijke handel en duurzaamheid van het merk. Dat report lees je hier terug!

2 reacties

Lidia -

Wat een gezellig filmpje 👍

Denise -

Haha super leuk om te lezen en zien!
Werk zelf voor Nespresso, heerlijke koffie.

Reageer ook