NEDERLAND

Nieuw zentrum in Amsterdam: Bluebirds

“Hoe gaat het met je?”
“Ohh, ja… druk, druk, druk.”

Bah, wat zijn we toch goed in het creëren van drukte, chaos en stress. Werk, werk, werk, huis onderhouden, etentje hier, borreltje daar: het is allemaal zo ‘belangrijk’. Eind 2015 was het voor mij immers niet veel anders. Totdat ik besloot dat ik het in 2016 anders wilde aanpakken. Het was dan vast geen toeval dat rond dezelfde tijd nieuw ‘zentrum’ Bluebirds in Amsterdam haar deuren opende.

Bluebirds is een rustpunt in de stad en dat is tot nu toe dan ook precies mijn ervaring. Je stapt binnen en voelt het gelijk: hier moet even helemaal niets. Ik waan me er altijd even in mijn oude dorpje, waar alles wat meer stil lijkt te staan.

Bluebirds wordt ook wel een ‘zentrum’ genoemd, omdat er veel meer te doen is dan alleen-maar-hippie-yoga. Je kunt er namelijk ook ontspanningsmassages, energie healings, accupunctuur en coaching krijgen op het gebied van voeding en bewustzijn. Daarnaast bieden ze allerlei inspiratiesessies aan op het gebied van mindfulness, stress management en sport & voeding. Probeer ook eens een Superles te volgen: een les waarbij in 90 minuten van totale inspanning naar volledige ontspanning wordt gegaan. Fijn cadeautje: bij enkele lessen zal de lerares met een snufje etherische olie onder je neus voor de ultieme-ontspanning-vibe zorgen. En neem je douche-gerei mee, want je wilt absoluut één keer in je leven onder de prachtige douche staan.

Met de Bluebirds methode bouw je zo aan een natuurlijke weerstand tegen een druk leven, net zoals vitamine C. Ja, Bluebirds is echt eens wat anders dan je gemiddelde yogaschool. Iedere keer ga ik op een mini-vakantie midden in de druk-druk-druk-weken, klopt m’n hartje weer een stukje normaler en bedenk ik: dit stukje in m’n leven is zóveel belangrijker.

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies07

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies01

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies02

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies03BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies04

 

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies05

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies12

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies11

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies13

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies08

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies09

BlueBirds Amsterdam Moderne Hippies10

Je vindt de eerste Bluebirds op de Louise Wentstraat 186 in Amsterdam (maar er is geen twijfel over mogelijk: dit concept zal zich gaan uitbreiden). Meer info? Ga dan naar www.blue-birds.nl.