HOTSPOTS

Fijn Plekje // Normal gets you nowhere (Den Haag)

Voordat je bij Normal gets you nowhere naar binnen loopt, weet je al dat dit geen ‘normale’ winkel is. De tekst op de deur doet gelijk al vermoeden dat de shop een tikje anders is…

voordeur sweater handmade

Don’t panic, it’s organic!
Veel van de kleding die Normal gets you nowhere verkoopt, is organic. Denk aan sweaters met toffe prints, vrolijke shorts of gekke sokken. Ook de T-shirts zijn gemaakt van organic cotton. Daarnaast letten de vader en dochter die Normal gets you nowhere runnen erop dat de kleding onder goede werkomstandigheden wordt gemaakt. Ook worden veel t-shirts slechts in beperkte oplage gemaakt, waarvan sommige zelfs met de hand. En wil je helemaal verzekerd zijn van een origineel t-shirt, dan kan je er zelf een ontwerpen.

tshirts sieraden

Zo fair & groen mogelijk
Fairtrade, organic cotton… Normal gets you nowhere vond het nog niet genoeg. Daarom verkopen ze ook TOMS Shoes. Voor degenen die dit concept niet kennen: voor ieder paar TOMS Shoes dat verkocht wordt, gaat er een paar naar een kind ‘in nood’. Dit zal ervoor moeten zorgen dat er minder ziektes onder kinderen zijn en dat zij de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Iets wat niet kan zonder schoenen, omdat dit deel uitmaakt van het uniform. Dit One for One principe vind ik ontzettend mooi. Top dus dat ook Normal gets you nowhere hier helemaal achter staat.

Naast de producten die worden verkocht, probeert de winkel ook op andere manieren ‘groen’ te zijn. Zo gaan ze overstappen naar een groene en duurzame energieleverancier, waarbij hetzelfde One for One principe geldt. ONEforONE sponsort dan zonne-energie voor een gezin in Afrika, waardoor Normal gets you nowhere meehelpt aan de ontwikkeling van groene energie in zowel Nederland als Afrika. Fijn!

TOMS studs

Sprinkhaan Jaap & FDKK
Nu zijn er nog twee initiatieven van Normal gets you nowhere die ik even wil noemen. Ten eerste gaan ze een eigen moestuin aanleggen van pallets, PVC buizen en lege flessen. Allemaal hergebruikte materialen natuurlijk. Heel schattig ook dat er sinds kort een sprinkhaan komt buurten. Ze hebben ‘m Jaap genoemd. Hij komt waarschijnlijk langs om te checken of Normal gets you nowhere wel het juiste pad blijft volgen. En dat doen ze natuurlijk.

Een ander initiatief dat ik moet vermelden is FDKK (Fuck Die Kut Kanker). Het is een heel verhaal (zie NGYN’s blog van 6 Augustus), maar waar het op neerkomt is dat bij Normal gets you nowhere T-shirts worden verkocht waarvan €7,50 wordt gedoneerd aan No Guts No Glory en Stichting Droomdag.

Normal gets you nowhere is een toffe winkel en zeer begaan met de wereld. De eigenaren hebben het hart op de juiste plaats zitten. Ga een keer bij ze langs!

Normal gets you nowhere
Prins Hendrikstraat 74
2518 HV Den Haag
www.normalgetsyounowhere.nl