MODE & BEAUTY

Fair Fashion // O My Bag

O My Bag

Sommige merken ken ik al een eeuwigheid en staan al veel te lang op mijn to do list. O My Bag is daar een goed voorbeeld van. Ze staan er inmiddels 3 jaar – sinds hun geboorte en ook die van mijn website – op. Shame on me. Maar… Vandaag is dan eindelijk de dag!

O My Bag is een fantastisch merk met een goed verhaal en hele mooie producten (niet onbelangrijk). Ken je het toevallig nog niet? Dan geef ik je bij deze 10 redenen waarom jij O My Bag leuk gaat vinden:

  1. O My Bag is fairtrade.
  2. Ze zetten de kracht van het bedrijfsleven in voor sociale verandering.
  3. Ze maken eco-vriendelijke, fairly made en fantastische leren tassen (en inmiddels ook meerdere accessoires, zoals bovenstaand: mijn laptop sleeve).
  4. Het leer komt van lokale koeien in India. De koeien worden er dus niet speciaal voor gefokt of geslacht (zoals meestal het geval is in de mode-industrie). De koeien kunnen door ouderdom/ziekte gestorven zijn, maar ze maken ook gebruik van restafval (door de kleine lokale islamitische gemeenschap worden ze eerst opgegeten waarna de huiden door de leerlooier wordt opgekocht).
  5. Het leer wordt gelooid in een eco-vriendelijke leerlooierij. Zo wordt het afvalwater bijvoorbeeld gezuiverd en hergebruikt. Ook wordt het water tijdens de moesson opgevangen en gebruikt tijdens droge tijden. De leerlooierij is ook zo gebouwd dat er veel natuurlijk licht binnenvalt en er dus zo min mogelijk elektriciteit gebruikt hoeft te worden.
  6. Zodra het eco-leer is gelooid wordt het naar verschillende fairtrade producenten gebracht. De arbeiders in deze fabrieken hebben normale werkuren, goed loon en indien ze hun kinderen niet naar school kunnen laten gaan zorgen deze producten ervoor dat dat alsnog gebeurt.
  7. O My Bag heeft bewust voor India gekozen, omdat ze willen laten zien dat het mogelijk is om op een normale manier tassen te vervaardigen en te produceren in India en ze daar een verschil willen maken voor de Indiase arbeiders. Door de productie daar te laten plaatsvinden creëren ze een economie waardoor ze een gehele gemeenschap ondersteunen en armoede verminderen (zonder behulp van fondsen). Zo behouden ze hun onafhankelijkheid en creëren ze een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen.
  8. Door hun verhaal willen ze op hun beurt ook de consument bewust maken met de keuzes die ze maken bij het kopen van producten. Ze geloven er heilig dat je als consument deel uitmaakt van de globale oplossing om problemen zoals armoede, onderwijs en opwarming van de aarde te bestrijden.
  9. Je betaalt dus voor waarde (niet zeuren over de prijs!).
  10. De tassen zijn simpelweg fantastisch.

Tja, en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. What’s not to like? Bekijk hun shop hier en oordeel zelf.

Welk item staat bij jou op je wishlist? Bij mij de Sleazy Jane, de Jazzy Jess en The Traveler. Whoops. Dat wordt sparen.

// volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.