HOTSPOTS

Om te onthouden // Ode aan de literatuur in Noord

Misschien ben ik – wonende in Amsterdam-Noord, vlak naast de Tolhuistuin en om de hoek bij de Van der Pekstraat – niet helemaal objectief als het gaat om het volgende initiatief. Toch denk ik dat er meer Moderne Hippies zijn die deze droom kunnen waarderen! Tenminste, ik hoop dat jij ook vindt dat er nog steeds plaats is voor echte boekhandels? Denk hierbij aan de romantiek van het rondsnuffelen tussen tientallen boeken, je laten verleiden door de diverse titels, even wegdromen bij het lezen van de eerste bladzijden, de charme van (vergeeld) papier, iets dat je toch mist bij het downloaden van e-books en het lezen op een e-reader… Kun jij hier ook zo van genieten? Lees dan nu snel welke droom Lot Douze wil realiseren (bij mij om de hoek op de Van der Pek, jeej!).

Boekhandel Over het water
Lot verwoordt haar plannen natuurlijk zelf het beste, op haar website schrijft ze: “Ik wil een boekhandel beginnen waar je geïnspireerd raakt, waar je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt, maar waar je ook rustig kan lezen. Amsterdam-Noord mist zo’n boekhandel. Ik wil die opzetten, maar ik kan dat niet zonder jou! Ik heb gezien dat er behoefte is aan dit soort plekken in de jaren dat ik bij zelfstandige boekhandels werkte, ik heb ook gezien dat daar te weinig op ingespeeld wordt. Boekhandel Over het water doet dat wel door goed en deskundig advies te geven, veel activiteiten te organiseren en een fijne, open sfeer te creëren.”

boekenbakfiets

Crowdfunding 
In het voorjaar trok Lot met een boekenbakfiets door Amsterdam-Noord om boeken te verkopen en mensen te vertellen over haar plannen voor Boekhandel Over het water. Inmiddels heeft ze het perfecte pand gevonden en is het de bedoeling om in september open te gaan. Om deze droom te verwezenlijken doet Lot voor een deel van de financiering een beroep op crowdfunding: iedereen kan een bijdrage investeren via haar website, de hoogte van de bijdrage (vanaf 5 euro) bepaal je zelf. Lot heeft inmiddels bijna 60% opgehaald, maar indien ze haar doel van €25.000 niet op tijd (binnen drie weken) haalt, gaan de gedane donaties helaas verloren. Dat zou toch superzonde zijn van zo’n mooi initiatief, vandaar dat ik jullie graag op de hoogte breng van ‘Ode aan de literatuur’…

tolhuistuin

Ode aan de literatuur
Wil je Lot steunen en draag je het voortbestaan van de zelfstandige boekhandel een warm hart toe, dan kan dit door vrijdag naar een bijzondere avond in de Tolhuistuin te komen (win-win als je het mij vraagt): jij een inspirerend, literair avondje uit op een sfeervolle plek in Noord én de opbrengst van de kaartjes (15 euro per stuk) ten goede aan het startkapitaal van Boekhandel Over het water. Lees hier meer over wat je kunt verwachten vrijdag (mocht je nog niet overtuigd zijn).

Lot: “Ik hoop dat deze avond een voorproefje wordt van de vele activiteiten die ik wil organiseren in Over het water en dat dit aanspreekt om mij te steunen”.

Ode aan de literatuur
Wanneer: vrijdag 12 juli, 20.00 uur
Waar: de Tolhuistuin | Tolhuisweg 5, Amsterdam-Noord
(ingang van de tuin: na de Buiksloterveer pont rechtdoor en dan de 1e afslag links in de bocht)
Kaartjes: 15 euro, aan de deur (reserveren kan via reserveren@tolhuistuin.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.