HOTSPOTS

Om te onthouden // DOK, Stroom & Sissy-Boy Summermarket

Deze week mocht ik weer namens Moderne Hippies aanschuiven bij Smaakmakers op AT5! Op het einde van deze wekelijkse talkshow geef ik van tijd tot tijd mijn tips voor het aankomende weekend en oh my, er staan ons weer wat mooie events te wachten hoor! Vandaar ook via deze weg mijn persoonlijke favorieten voor dit weekend.

1. Officiële opening van DOK // vrijdag 29 mei van 17.00 – 3.00 uur

DOK

Yes, Amsterdam is weer een stadstrand rijker! Gotta love it. In het Westelijk havengebied aan het IJ kunnen we vanavond eindelijk gaan proosten bij DOK: het was even spannend…, maar de vergunning is eindelijk rond! Laat de zomer dan nu maar echt van start gaan. Verwacht een ongedwongen, creatieve ontmoetingsplaats, waar je even kunt ontsnappen aan alle prikkels van de binnenstad. Op woensdagen wordt DOK een ideale plek om met kinderen naar toe te gaan; kinderen leven zich uit op de trampoline, terwijl ouders verhalen uitwisselen rond het kampvuur onder het genot van een wijntje. Leeftijdloos genieten staat centraal. Tijdens het openingsfeest kun je o.a. een vintage DJ verwachten die de swing vast aanwakkert met een mooie collectie vinyl. Funky live muziek mag uiteraard ook niet ontbreken en mocht het koud worden, binnen in de Marokkaanse tent is het ongetwijfeld knus en warm. De kaart van DOK staat vol biologische lekkernijen en ’n leuk weetje: de winst die op de verkoop van water wordt gemaakt, gaat richting derde wereldlanden die te kampen hebben met een watertekort. In dat geval doe ik graag wat water bij de wijn!

Op zoek naar nog meer hippie hotspots in Amsterdam? Bekijk ze hier.

2. Stroom in De Kleine Komedie // vrijdag 29 mei van 22.30 – 3.00 uur

Stroom

Keuzestress 😉 …er is weer eens te veel leuks te doen! Maar, dit culturele nachtprogramma is voor de echte die-hards best te combineren met bovenstaande opening van DOK. Toch? Kunstliefhebbers mogen dit event sowieso niet missen. Vannacht krijgt de nieuwe generatie makers namelijk de unieke kans om hun talent te delen, namen die nu nog niet bekend zijn, maar hoogstwaarschijnlijk door gaan stromen naar de grote zalen. Binnen een gevarieerd en zorgvuldig samengesteld programma heb je de mogelijkheid om jonge talenten te ontdekken: van cabaret tot zang, van fotografie tot poëzie en zelfs een persoonlijk cartoon-consult is mogelijk tijdens Stroom. Ik vind het ontzettend tof dat De Kleine Komedie via dit event de nieuwe generatie in het zonnetje (of moet ik zeggen maanlicht) zet en vooral de diversiteit van de programmering gaat denk ik voor een onvergetelijke nacht zorgen.

3. Sissy-Boy Summermarket in het Vondelpark Openluchttheater // zaterdag 30 mei van 10.00 – 18.00 uur

sissyboy market

Morgen kunnen we overdag heerlijk bijkomen in het Vondelpark, want daar luidt de Sissy-Boy markt vol enthousiasme de zomer in. Verwacht niet alleen fashion en accessoires op deze markt, maar ook food, interieur, design en natuurlijk muziek! Extra leuk vind ik de mogelijkheid om workshops te volgen, leer bijvoorbeeld longboarden, mediteren of je eigen microgroenten verbouwen. Volgens mij kun je je inmiddels niet meer opgeven voor deze workshops (helaas!), maar kijken kan ook heel leuk en leerzaam zijn. Vind ik tenminste!

Dit zijn dus de drie tips die ik kort heb besproken in Smaakmakers! Benieuwd naar de uitzending? Kijk dan via deze link de aflevering terug. Al is het einde na het lezen van deze post wellicht geen verrassing meer, de drie hoofdgasten zijn zeker de moeite waard. Ik was zelf vooral erg onder de indruk van Bor Verkroost, hij is geboren met de zeldzame Vlinderziekte en vertelde in Smaakmakers over deze aandoening en de film over zijn leven die hij op dit moment middels crowdfunding mogelijk wilt maken. Hij wil met deze film niet alleen meer inzicht geven in het verloop van zijn ziekte, niet alleen focussen op het patiënt zijn, maar juist ook een kijkje geven in de ‘seks, drugs en rock&roll’ wat ook onderdeel is van zijn leven. Bor vindt het belangrijk om op die manier ook bepaalde taboes te doorbreken, zoals het gebruik van medicinale cannabis en betaalde seks. Ik was onder de indruk van het enthousiasme dat Bor uitstraalde terwijl hij over z’n film vertelde, wat een inspiratiebron is iemand die zo krachtig en positief in het leven lijkt te staan, ondanks zoveel leed en geen hoop op genezing. Je kunt Bor steunen en zorgen dat zijn laatste wens -het maken van deze film en het doorbreken van taboes- in vervulling gaat door ook een bijdrage te leveren via voordekunst.nl. Doen!

Liefs, Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.