REIZEN

Online wereldburger // Dubai meets Amsterdam

Mocht je in de wondere wereld van het bloggen, re-bloggen, tweeten, instagrammen en pinteresten (is dat een werkwoord?) even niet meer weten waar te kijken en wie te volgen, let dan nu op. Meet Sophia: ze komt uit Bristol, woont deels in Amsterdam en deels in Dubai, en heeft ook nog roots in Saudi-Arabië.

Sophia

So far so good, maar waarom zou je haar volgen? Om te beginnen omdat ze een hele leuke eigen weblog heeft met informatie die je bij ons niet vindt. Over high-fashion, ontwerpers en de uitverkorenen die dit op rode lopers dragen. Daarnaast is ze stiekem ook een klein beetje een moderne hippie, althans, het heen-en-weer gereis tussen Amsterdam en Dubai doet in ieder geval vermoeden dat ze een vrouw van de wereld is. Oost meets west. Bovendien weet ze zowel in ons koude kikkerlandje als in het chique Dubai precies waar je moet zijn voor goed eten, winkelen en uitgaan; ofwel de goede dingen des levens. Daarom heet haar blog ook sojustnice. Gewoon, omdat ze de dingen waarvan je zegt ‘dat is gewoon leuk’ onder de aandacht brengt.

desert_dubaiIk vind het leuk om te zien hoe twee totaal verschillende werelden samenkomen in het leven van één persoon. Ook leuk: Dubai loopt af en toe flink voor wat betreft trends (denk aan muziek, maar ook van de zomermode kunnen wij nog wel wat leren). Dat betekent dat iets wat jij misschien binnenkort koopt (omdat hier gisteren nog sneeuw viel, je nog geen seconde gedacht hebt aan een bikini), daar al in januari door Sophia gespot is.

Waar je haar allemaal kunt volgen? Haar blog noemde ik al, maar ze heeft ook een eigen Facebook pagina waar je al haar posts op terug vindt. Mijn favoriete manier om een klein beetje deel uit te maken van haar leven in Dubai, is via haar Instagram. Je zult mooie plaatjes voorbij zien komen waar je af en toe stikjaloers van wordt. Maar worden we dat niet allemaal van reisfoto’s?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.