ETEN

Recept: Ontbijt // Overnight oats met superfoods

Overnight Havermout met Chia Zaadjes (recept)

Zoals jullie weten ben ik gek op havermout. Ik ontbijt er graag mee, in het weekend maak ik er een uitgebreide brunch van, zoals afgelopen zondag. De avond ervoor heb ik de havermout al in de koelkast gezet om te laten weken, zo krijg je de zogenaamde ‘overnight oats’, waardoor je het niet meer hoeft te koken en er waardevolle voedingsstoffen bewaard blijven. Het recept:

 • 200 ml water
 • 50 gram havermout
 • 1 banaan
 • 2 el chia zaadjes
 • 1 tl kaneelpoeder

Doe dit allemaal bij elkaar in de blender, blend kort en zet het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend is het een dikkere pap geworden, mede dankzij de chia zaadjes. Maak het geheel af met je favoriete superfoods, noten of vers fruit, zoals:

 • banaan
 • bessen
 • 1 el goji besjes
 • 1 el bijenpollen
 • 1 el rauwe cacao nibs
 • 1 el moerbeien

Hoe mooier je je bordje opmaakt, des je trotser je bent en des te beter het je zal smaken :). Zo werkt het bij mij in ieder geval. Leuk weetje: bijgevoegde foto komt in de Beau Monde te staan, in een speciale superfoods bijlage. Ik houd jullie op de hoogte!!

Meer recepten en tips? Volg mijn speciale recepten ‘Rosalie’s Recipes’ accounts op FacebookInstagram en op Twitter of bezoek mijn foodblog. Mijn recepten zijn ook te vinden op Ekoplaza.