MODE & BEAUTY

Outfit Inspo // Fairly Rocky

“Hoe gaat het nou met die beslissing van je? Lukt het om alleen maar fair en tweedehandskleding te kopen?”

Eerlijk? Ja, dat gaat tot op heden eigenlijk nog wel prima. Daarom leek het me de hoogste tijd om weer eens een zogenoemde ‘OOTD’ te delen (pap: dit betekent Outfit Of The Day), maar dan een beetje anders dan de gemiddelde fashionblogger. Bij alles wat ik draag deel ik namelijk kort het verhaal achter het merk met je. Vandaag: Fairly Rocky!

OOTD Fairly Rocky 1

Ik houd namelijk van het rocky stijltje. En wie heeft gezegd dat een duurzame en fair outfitje er niet vlot uit kan zien?

OOTD Fairly Rocky 3

OOTD Fairly Rocky 2

OOTD Fairly Rocky 5

OOTD Fairly Rocky 6

OOTD Fairly Rocky 4

// Hoed: Brixton.

Eerder schreef ik al over dit toffe merk en mijn hoedenverslaving. Als ik ergens graag geld aan uitgeef, zijn het namelijk kwalitatief mooie hoeden. Elk product van Brixton wordt met zorg vervaardigd en dat voel je zodra je een hoed van dit merk op je hoofd zet. Het merk is opgericht door drie vrienden die hun lifestyle wilden overbrengen door middel van unieke producten. Ze halen hun inspiratie uit surfen, skateboarden, muziek en cultuur en vernoemden hun merk naar een bruisende wijk in Zuid-Londen. De ontwerpen van Brixton zijn strak en tijdloos. Ik weet niet hoe fair het merk is, want daar wordt niet veel over gecommuniceerd. Daarom heb ik bij Rank a Brand aangevraagd of zij dit kunnen uitzoeken.

// Shirt: ATBTEES.

Dit shirtje van ATBTEES is gemaakt van 100% organisch ringesponnen gekamd katoen en heeft de OekoTexOEBlended en Fairwair certificaten. Die kan je dus dragen zonder schuldgevoel. Een interview met de oprichter van ATBTEES vind je ook op deze site!

// Jeans: Mud Jeans.

Mud Jeans stond ooit bekend om zijn leaseconcept, maar is daar sinds dit jaar mee gestopt. Nu verkoopt het ‘gewoon’ broeken, en blijft de kracht van het merk dat het gebruikmaakt van milieuvriendelijke materialen. Daarnaast is Mud Jeans, als lid van de Fair Wear Foundation, ook hard bezig met het werken aan betere arbeidsomstandigheden in de fabrieken. Extra tof? Het is een Nederlands merk!

// Schoenen: Timberland.

Wist je dat Timberland een van de meest duurzame schoenenmerken is om te kopen? Timberland heeft de CO2-voetafdruk namelijk sterk gereduceerd. Ook heeft het bedrijf een degelijk milieubeleid, zo gebruik Timberland 81% gerecycleerde of organische materialen voor de productie van schoenen. Op het gebied van arbeidsomstandigheden zijn er helaas nog wel verbeterpunten. Kijk voor meer info op Rank a Brand.

// Armbandje: Thailand.

Toen ik eerder dit jaar vanuit Thailand werkte, kocht ik natuurlijk allerlei handgemaakte sieraden – mijn favoriete aandenken aan de landen waar ik ben geweest!

// Ringen: markt op Ibiza en Buiten Westen Festival.

De slangenring heb ik gekocht op Ibiza. Aldaar heb ik een kaartje meegenomen van IXIA La Alkemista en kwam ik erachter dat hij ook een Etsy webshop heeft. Hij maakt echt fantastische dingen! Bekijk de webshop ook hier. De andere ring is het Handje van Fatima en kocht ik op de markt van Buiten Westen Festival.

Wat vind jij van dit outfitje?