Le Pétrin // Originele recepten
Tegenwoordig koop ik bijna geen kookboeken voor zoetigheden meer. Ten eerste omdat ik er al (veel te) veel heb, maar vooral omdat de inhoud van zulke boeken me doorgaans niet ontzettend meer verbaast, en ik driekwart van de recepten toch nooit zal gaan maken. Veel leuker vind ik het, om via blogs achter de persoonlijke favoriete recepten van mensen te komen. Daar vind je namelijk vaak bijzondere dingen met een verhaal erachter, zoals bijvoorbeeld familierecepten of originele eigen creaties.
De Franse blog Le Pétrin is mijn nieuwste ontdekking. Daar staan heel bijzondere recepten op voor zowel zoete als hartige baksels, met een mooi verhaal erachter en uitgebreide receptuur. Je merkt dat de Franse dame die de blog bijhoudt echt probeert haar lezers te verbazen met uitzonderlijkheden – en dat lukt. Google Translate is je trouwens gewillig van dienst voor het geval je Frans een beetje is weggezakt, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. De plaatjes spreken tevens boekdelen. Voor Pasen lijken mij deze zelfgemaakte knapperige theezakjes wel een geinige toevoeging aan de doorgaans mierzoete paasbrunch – dat kan er ook nog wel bij. Ook overweeg ik heel sterk om deze heerlijk ogende brioche te maken.
Eet smakelijk!