MODE & BEAUTY

Outfit inspo // Fair & comfy

Deze herfst wilde ik er alles aan doen níet meer in een winterdepressie te komen (tot op heden met veel succes – lees hier het artikel met tips als je last hebt van een winterdepressie). Eén van de voornemens was om het letterlijk veel warmer te hebben. Het klinkt misschien gek, maar ik wilde normaal gesproken zo hard niet toegeven aan de winter, dat ik nooit teveel truien wilde kopen. Ik kocht liever een ticket naar een warm oord. Maar dit jaar ging het roer om. Dus, hop: muts, trui, warme sokken aan en die kledingkast winterproof maken! En dat – het liefst – allemaal ook nog eens eerlijk en met een goed verhaal – natuurlijk…

Uitgelicht

Trui // ArmedAngels via WatMooi

Ken je de webshop WatMooi al? WatMooi verkoopt ‘fijne, draagbare kleding voor zelfbewuste vrouwen’. Helemaal moderne-hippieproof wat ons betreft. Hier koos ik voor de Solit Lilit Curry trui van ArmedAngels. ArmedAngels is lid van het Fair Wear Foundation én GOTS gecertificeerd.

Broek // MudJeans via WatMooi

Extra leuk om een ‘classy’ trui te combineren met deze Basin Light Boyfriend jeans van MudJeans, ook verkregen via WatMooi! Het zorgt voor een relaxte uitstraling en dat is precies wat ik leuk vind met deze strakkere trui. Mud Jeans is één van de meest duurzame jeansmerken. Mud Jeans scoort het hoogst voor ecologie en arbeidsomstandigheden op Rank a Brand, onder meer door het gebruik van duurzame ruwe materialen en een lidmaatschap bij de Fair Wear Foundation.

Sokken // SOXS

Voor je lazy Sunday zijn deze warme sokken van SOXS heerlijk om in huis te hebben. Bij SOXS staat respect voor mens en dier hoog in het vaandel. SOXS zijn ontwikkeld volgens de uitgangspunten van de IWTO. Dat betekent dat elke sok 100% natuurlijk, volledig diervriendelijk en eerlijk wordt geproduceerd. Zo komt de wol van Nieuw-Zeelandse schapen die liefdevol worden behandeld, worden de sokken geproduceerd in Europa en is de verpakking gemaakt van FCS-gecertificeerd papier. Een fijne gedachte!

Beanie: Barts // Riem: tweedehands

Bekijk onderstaande video op mijn YouTube-kanaal Professional Wild Child als je meer wilt weten waarom ik geen fast fashion meer koop & hoe het me de afgelopen jaren is afgegaan (Engelstalig):

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.