ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Outfit inspo // Fair in fall

Indian summer arrived en de herfst hangt in de lucht. Tijd om de inhoud van onze kledingkasten weer te vervangen door de leukste (liefst eerlijke/duurzame) outfitjes voor de herfst en winter!

Voor deze herfst heb ik de perfecte fair trade sneakers gespot. En als befaamd vintage fan, ben ik inmiddels ook trotse eigenaar van m’n eerste ’tweedehands designer’ jeans. Tja, je wordt een jaartje ouder of niet hè?

Outfit inspo x fair in fall 2

Outfit inspo x fair in fall - Stella McCartney jeans The Next Closet

Outfit inspo x fair in fall

Outfit inspo x fair in fall - Veja The Green Labels 2

Outfit inspo x fair in fall 4

Outfit inspo x fair in fall - Veja The Green Labels

Outfit inspo x fair in fall 3

Veja sneakers // www.thegreenlabels.com

Ken jij thegreenlabels.com al? Dit is een van de tofste en moderne webshops van tegenwoordig waar ze allerlei eerlijke en duurzame merken verkopen. Precies zoals het zou moeten, als je het mij vraagt. Bij ieder product wordt nauwkeurig het ’transparancy framework’ ingevuld, waardoor je per item bijvoorbeeld kan zien waar het van is gemaakt en waar het wordt gemaakt. Deze prachtige nieuwe fair trade Veja’s passen natuurlijk perfect bij de herfstkleuren en zorgt ervoor dat je er helemaal zin in krijgt! Ik weet nu al dat ik ze het liefst de hele herfst wil dragen.

Jeans // The Next Closet

Dit jaar ben ik 30 jaar geworden, en dat vraagt hier en daar om een ‘vintage upgrade’ in mijn tweedehands-keuzes. Ik houd het inmiddels liever wat tijdlozer en stylish, dan dat ik nóg een vintage bloemenjurkje koop die ik uiteindelijk te weinig draag. Extra gelukkig werd ik daardoor van The Next Closet: een webshop vol designer vintage. Daar scoorde ik m’n eerste echte designer jeans (voor een wel heeeel lief prijsje) – en ook nog eens van duurzaam ontwerper Stella McCartney. Extra tof: je kunt op de webshop specifiek selecteren om op duurzame merken te shoppen. Hij zit als gegoten – new favorite jeans!

Trui // Urban Outfitters

Sinds ik vorig jaar van iemand anders hoorde – die ook graag enkel fair kocht – dat ze ‘soms wel fast fashion koopt, maar dan wel een duurzame keuze maakt’, ben ik ook iets flexibeler geworden. Ik vind met name truien soms erg lastig – ik houd van oversized, met een boho randje en het liefst nog een beetje betaalbaar. En om m’n winterdepressie tegen te gaan, mag ik vooral op het gebied van truien ietsje flexibeler zijn. Toen ik deze geweldige trui bij Urban Outfitters zag, móest ik er echter van mezelf nog wel even over nadenken. Ga ik dit echt doen? Toen ik er een week later nog steeds aan dacht, besloot ik dat dit zo’n typisch voorbeeld zou worden van ‘een duurzame keuze’. Toen ik in de winkel op het label keek, werd ik bovendien ook nog eens verrast: de trui was gemaakt in Roemenië. Roemenië maakt deel uit van de EU, waardoor ze (gelukkig) voldoen aan de EU rechten en werkstandaarden. Voor dit soort info is de website van de Fair Wear Foundation overigens je go-to source.

Liefs, Zoë

Meer outfit inspo zien? Hier vind je alle eerlijke en tweedehands outfitjes van ons!

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.