MODE & BEAUTY

Outfit inspo // Keeping it fair & casual

Het is alweer twee jaar geleden dat ik ‘de beslissing‘ heb gemaakt: dé beslissing om geen fast fashion meer te kopen. Ik verdiepte me meer en meer in fair fashion en werd extra creatief met tweedehandskleding. “Dáár moeten we weer meer mee doen!”, aldus Suus en ik (Suus heeft immers dezelfde beslissing gemaakt!). Dus, tijd om op regelmatige basis weer outfitjes te delen. Want hoe doen wij dat nou eigenlijk? Ook al voelt het voor ons als ‘simpele’ content om te maken.. Het gaat ons uiteindelijk toch echt om de boodschap én om te laten zien dat fair fashion makkelijk en toegankelijk is. En, heel belangrijk: dat je niets hoeft in te leveren om dichtbij je persoonlijke stijl te blijven. Je moet alleen soms even weten waar je moet zijn.

Door middel van deze artikelen kunnen wij gelijk laten zien welke merken wij het leukste vinden en bij welke webshops je daarvoor moet zijn. Vandaag neem ik je mee in toch wel een van de meest favoriete looks van de nuchtere ‘lekker makkelijk’ Hollandse vrouw: casual. Spijkerbroekje, warme trui, leuke jas – easy as Sunday morning. Waar het vandaan komt en waar je daarvoor moet zijn, lees je hieronder.

Uitgelicht

Jas // Tweedehands via LENA the fashion library
Spijkerbroek // Mud Jeans via LENA the fashion library

Méga blij ben ik met m’n abonnement bij LENA the fashion library – de eerste winkel in Nederland waar je kleding kunt lenen. Ze hebben een winkel in Amsterdam, maar je kunt er nu ook online ‘shoppen’. Je hebt keuze uit verschillende soorten abonnementen; ik heb bijvoorbeeld de Medium, waarbij ik voor 200 punten kleren mag lenen. Eerst was ik in de veronderstelling dat ik een keer per maand kon langskomen om m’n 200 punten te innen, maar hierin ben ik ook positief verrast: ik mag áltijd wat ruilen. Handig, voor een datenight of persevent bijvoorbeeld! Extra fijn aan LENA vind ik, is dat ze alleen kwalitatief hoogwaardige tweedehandskleding hebben én veel eerlijke merken.

In dit outfitje draag ik dus een tweedehands jas en een simpele spijkerbroek van Mud Jeans – ieder 100 punten waard. Ik vond het idee om een jas te lenen voor een bepaalde periode super leuk. Ik weet dat ik over een tijdje te bleek ben voor deze kleuren, maar voor de herfst kan het nog prima en is dit eens wat anders. De spijkerbroek zit overigens heerlijk. Oók goed om te weten: als ik toch een kledingstuk zou willen bewaren, kan ik deze altijd nog kopen. Zo probeer je dus een kledingstuk uit en weet je vanzelf of je ‘niet meer zonder kan’ of dat je ‘m bijvoorbeeld wilt ruilen voor iets anders. Items van LENA zullen dus geregeld voorbij gaan komen in mijn outfits! 😉

We hebben inmiddels al vaker over LENA geschreven (en ze staan geregeld op de Moderne Hippie Markt, mocht je ooit eens met ze willen kennismaken!). Lees ook: Hoe is het om kleding te lenen?

Trui // ArmedAngels via Project Cece

Deze herfst heb ik me voorgenomen me warmer te kleden. Ik heb de neiging in een winterdepressie te komen en heb het eigenlijk heel vaak koud, dus daarom is het voor mij éxtra slim lekkere warme truien in huis te hebben. Zo maak ik het voor mezelf een feestje en zit ik vanzelf lekkerder in m’n vel, want ik heb het warm! (Lees hier mijn 7 tips als je last hebt van een winterdepressie).

Maar in fair fashion land is het soms nog lastig een overzicht te krijgen uit het complete aanbod. Dát moeten de meiden van Project Cece ook gedacht hebben. Project Cece is namelijk een verzamelplatform voor eerlijke en duurzame mode! Selecteer ’truien’ en je ziet werkelijk álle goede merken en webshops op een rij staan. Super handig! Daar koos ik voor deze roze ArmedAngels trui. Hij is heerlijk zacht en práchtig.

Schoenen // Timberland
Sjaal // Anthropologie
Hoofdband // Ibiza (Sant Juan marktje)
Ringen // Ways of Change & Route 508

Bekijk onderstaande video op mijn YouTube-kanaal Professional Wild Child als je meer wilt weten waarom ik geen fast fashion meer koop & hoe het me de afgelopen jaren is afgegaan (Engelstalig):

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Wat vind je ervan?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.