ETEN

Pan Catalan // Must-eat uit Barcelona!

Hola guapas y guapos! Ik ben net terug van een lang weekend Catalonië en een bezoekje aan Barcelona – de hoofdstad van Catalonië – mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Waar ik zelf nog het meeste van kan genieten is de ontspannen, tranquille sfeer en levenswijze; waar men met name volop de tijd neemt om te genieten van culinaire heerlijkheden. De meest eenvoudige, maar tevens populairste appetizer/ tapas is Pan Catalan (ook wel: pa amb tomàquet); de rode draad en verbindende factor, die tijdens elk bezoek aan Barcelona weer centraal staat!

Must-sees vind ik zelf altijd superleuk, maar met name relevant voor degenen die binnenkort een tripje naar – in dit geval – Barcelona in gedachte hebben… Pan Catalan is geen must-see, maar  zonder twijfel wel een must voor een ander zintuig: deze ‘must-eat’ wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden, omdat het iets is waar iedereen direct van kan gaan genieten. Daarnaast lijkt dit recept me de perfecte ammunitie om de Nederlandse herfst mee te trotseren, en wat Catalaanse sfeer in huis te halen!

Wat heb je nodig?

  • Geroosterd (wit) brood
  • Knoflookteentjes
  • Tomaten
  • (Extra vierge) olijfolie
  • Zeezout

Hoe werkt het?
Het leuke aan Pan Catalan is dat het (meestal) niet kant-en-klaar wordt voorgeschoteld, maar dat de ingrediënten op tafel worden gezet en je zelf lekker kan ‘fröbelen’!

  1. Snijd een teentje knoflook doormidden en smeer deze uit over het geroosterde broodje
  2. Snijd een tomaat doormidden en smeer deze uit over het ‘knoflook-broodje’
  3. Besprenkel met olijfolie en zout
  4. ¡Buen provecho!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.